MidWest Cup

Bloemendaal kalmpjes voorbij HYS

De vierde achtste finalist van de MidWest Cup is bekend. Bloemendaal heeft zich bij Hillegom, Olympia Haarlem en HBC gevoegd. Op een ijskoude dinsdagavond werd het zaterdagelftal van HYS met 3-0 opzij gezet.

Bloemendaal begon het duel uitstekend. De zondag derdeklasser zette de tegenstander onder druk, maar tot grote kansen kwam het in de openingsfase niet. Het gevaar dat wel werd gecreëerd kwam van schoten van afstand.

Na een kwartier werd het duel opengebroken door een treffer van Thijs Verbeek. De Bloemendaal-aanvaller liet de doelman van de tegenstander, Mert Beyik, kansloos: 1-0. Snel daarna kreeg HYS een nieuwe tik te verduren. Aanvalsleider Faruk Yurdakan moest met klachten aan zijn lies naar de kant. De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar HYS kreeg kort voor de rust weer hoop. Rachid Harraou, middenvelder van Bloemendaal, kon zijn handen niet thuis houden en kreeg van de uitstekend leidende arbiter Vince Otten terecht de rode kaart.

Toch domineerde Bloemendaal ook de tweede helft. HYS kreeg via Erdi Elmas snel een kans, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Toen daarna de nummerieke meerderheid kwam te vervallen, omdat Mohamed Darrari rood kreeg voor het uitschelden van de scheidsrechter leek de wedstrijd gespeeld. HYS kon amper nog een vuist maken. De 2-0 van Wouter Snel volgde vlug. De derde Bloemendaalse treffer gooide het duel definitief in het slot. Melvin Jordaan schoot bekwaam binnen.

Tim Joon was te spreken over de 3-0 zege. Hij gebruikte een aantal jonge spelers, maar moest het laatste half uur zelf ook nog ongepland in actie komen. “Ik ben tevreden met de prestatie van het elftal. Zelf plotseling moeten invallen is nooit fijn, helemaal niet met deze kou. Maar leuk dat we door zijn.”

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.