MidWest Cup

Cupstunt in Zwanenburg

De hekkensluiter van de zondag derde klasse, Zwanenburg, heeft gisteravond voor een enorme verrassing gezorgd. De ploeg van Mehmet Simsek schakelde eersteklasser Hoofddorp uit in de achtste finale van de MidWest Cup.

Up-and-downs
Steeg Zwanenburg boven zichzelf uit of had Hoofddorp een mindere dag? Waarschijnlijk was het een combinatie hiervan. Hoe dan ook, Zwanenburg vierde na afloop een bescheiden feestje. Het jaar 2018 kende met de promotie naar de vierde klasse en het tot op heden teleurstellende vervolg in de derde klasse de nodige ups-and-downs, maar werd met een knappe 2-0 zege toch goed afgesloten. Daarmee tankte Simsek en zijn team vertrouwen voor de tweede seizoenshelft. De doelstelling: degradatie naar de vierde klasse ontlopen.

In deze achtste finale van de MidWest Cup werd duidelijk dat Zwanenburg helemaal niet op de laatste plaats hoeft te staan. Het was logisch dat toen de eerste storm van de thuisploeg was gaan liggen, Hoofddorp de sterkere partij was. Grote kansen werden echter niet gecreƫerd en de mogelijkheden die Kobina Plange en Mohammed Chih kregen, werden door Zwanenburg-doelman Rene Jonker onschadelijk gemaakt.

In feite had de thuisploeg zelfs met een voorsprong de rust moeten behalen. Nick de Graaf kreeg op slag van rust twee enorme mogelijkheden, echter miste de spits het vernuft om de bal binnen te schieten.

Voorsprong
Aan het begin van de tweede helft werd de wedstrijd opengebroken. Nadat Justin Schouten geprobeerd had om met een lob Zwanenburg op voorsprong te zetten, lukte dat Justin von Mauw korte tijd later alsnog. De rappe vleugelaanvaller maakte prima gebruik van zijn snelheid: 1-0.

Opvallend was dat Hoofddorp daarna wel aandrong, maar wederom weinig echte kansen creƫerde. Pas toen trainer Jethro Abram centrale verdediger Nick Witschge liet doorschuiven naar de spitspositie leek Hoofddorp de thuisploeg meer pijn te kunnen doen. De treffer viel echter voor de Hoofddorpers niet en in de slotminuut velde Zwanenburg het oordeel. Roy von Mauw zette goed door tot de achterlijn. Hij gaf hoog voor waarna Justin Schouten het laatste zetje kon geven en het duel beslissen. Zwanenburg schakelde Hoofddorp zodoende met 2-0 uit en kan het zich gaan opmaken voor de kwartfinale tegen Olympia Haarlem.

“We hebben verdiend gewonnen,” vond Mehmet Simsek na afloop. “We hebben in 90 minuten eigenlijk geen grote kansen weggeven, hier en daar slechts een mogelijkheid. En je maakt twee goals, maar je had er misschien nog wel drie meer moeten maken.” Voor de trainer is de zege een bevestiging dat zijn elftal te laag op de ranglijst staat. “We zaten in de hoek waar de klappen vielen, maar met deze groep kunnen we veel beter.”

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Verslag: Martijn Prinsen