Bijzonder 5e Niels Molenaar zaalvoetbaltoernooi bij Onze Gezellen  

Op zaterdag 4 januari 2020 strijden (zaal)voetbalteams uit Haarlem en omstreken vanaf 19.00 uur in de sporthal van Onze Gezellen om de winst van het inmiddels traditionele Niels Molenaar zaalvoetbaltoernooi.

Het toernooi wordt gehouden ter ere van de, in juni 2014 op veel te jonge leeftijd, overleden speler van Spaarnwoude en Onze Gezellen.

Goed doel

De 5e editie belooft een hele bijzondere te worden. Voor het eerst wordt het toernooi, met goedkeuring van de ouders van Niels, gekoppeld aan een goed doel: Stichting 113 Zelfmoordpreventie. De organiserende vereniging Onze Gezellen staat garant voor een donatie uit Niels zijn naam van €500! Via een inzamelingsactie in de hal wordt er getracht dit bedrag te verhogen.

Schokkende cijfers

Dagelijks plegen er 5 mensen zelfmoord, bellen er 200 het 113-nummer en vullen er ook nog 120 een online zelftest in om te beoordelen of zij in de risicogroep vallen. Deze schokkende cijfers moeten omlaag. Daar willen de ouders, organisatoren en de clubs door middel van het Niels Molenaar zaalvoetbaltoernooi aan bijdragen.

Toeschouwersaantal

De deelnemers DSS, Onze Gezellen, Schoten,Terrasvogels, THB, Old Boys met o.a. Aad Mathot, zullen voor een sportief spektakel zorgen. Iedereen is vanaf 19.00 uur welkom en er wordt gerekend op een groot toeschouwersaantal. Dat verdient dit toernooi nu helemaal.

Tekst: Otto Berendregt