Bart Jansen na vier jaar weg bij DSOV

Afgelopen week heeft trainer Bart Jansen aan het bestuur van zondag eerste klasser DSOV aangegeven dat het huidige seizoen het laatste is voor hem bij de club uit Vijfhuizen.

Jansen kwam in het seizoen 2017-2018 over van competitiegenoot Pancratius en werd gelijk in zijn eerste seizoen kampioen in de tweede klasse. De jaren erna wist de ploeg zich te handhaven op eerste klasse niveau.

“Bij mijn aanstelling in 2017 was de doelstelling om in het linker rijtje te eindigen. Daar hebben wij als staf destijds aan toegevoegd dat we dat met spektakel wilden doen. Dat resulteerde uiteindelijk in het eerste kampioenschap sinds 1984 met zeer offensief spel. Voor zowel de club als veel van de spelers was het niveau van de eerste klasse nieuw, waardoor we de afgelopen seizoenen behoorlijk moesten doorselecteren. Inmiddels staat er een jong team met veel potentie.”

“Ik heb de afgelopen vier seizoenen met heel veel plezier bij deze mooie dorpsclub mogen werken, maar nu is het tijd dat er een ander gezicht voor de groep komt. Als trainer heb je altijd een houdbaarheidsdatum en ik wil voorkomen dat ik te lang blijf zitten. DSOV is me daarvoor te dierbaar en ik wil ook in de toekomst gewoon op zondag een wedstrijd kunnen bezoeken en na die tijd gezellig een drankje kunnen drinken. De insteek is om het komende seizoen een sabbatical te nemen en een verre reis te plannen. Maar mocht er een mooie club met een goed verhaal komen, dan weet je het natuurlijk nooit’” aldus Jansen.

“Het bestuur van DSOV betreurt het feit dat de trainer de club na dit seizoen gaat verlaten, maar is dankbaar voor de fijne samenwerking de afgelopen jaren. Als club zijn we volop in beweging en bezig met de toekomst. Gelukkig kwam Bart tijdig met dit bericht, waardoor we ons de komende tijd kunnen oriënteren op een nieuwe trainer die past bij de visie en cultuur van DSOV”, aldus bestuurslid Huub Hofstede.

De club en trainer Jansen hebben samen afgesproken het huidige seizoen op een zo goed mogelijke manier af te sluiten.

Met dank aan DSOV.