Nacompetitie

Assendelft speelt finale niet: Hillegom ‘gewoon’ eersteklasser

Het seizoen 2017-2018 heeft een verrassend einde gekregen. Er stond nog één duel op het programma. Hillegom en Assendelft zouden morgen gaan uitmaken wie er volgend seizoen in de eerste klasse speelt. Assendelft heeft aangegeven bij de KNVB en Hillegom dat het niet in staat is om op 1 juli te spelen.

Aanleiding is het trieste nieuws dat erevoorzitter van Assendelft Wim Hooijschuur is overleden. Hierop heeft Assendelft uitstel van het duel aangevraagd. Op de website van Assendelft meldt het bestuur: ‘Afgelopen zondag is een afvaardiging van het bestuur van Assendelft naar de wedstrijd Hillegom – De Spartanen geweest om ons verzoek om de wedstrijd te verplaatsen persoonlijk aan Hillegom toe te lichten. Wij vonden dat wel zo netjes. Vanuit het bestuur van Hillegom is begrip getoond voor onze situatie en zij hebben aangegeven mee te willen werken aan ons verzoek. Nu geeft Hillegom bij nader inzien aan, de wedstrijd niet te willen verplaatsen naar 5 juli. Het feit dat de KNVB daar gehoor aan geeft, vinden we stuitend. U mag van ons aannemen dat we heel graag willen voetballen en op een mooie manier de strijd willen aangaan met onze tegenstander, echter niet op zondag 1 juli. Daar zijn we niet toe in staat. Wij spelen dan niet. Het is zoals het is.’

Assendelft heeft bij de KNVB aangegeven dat zij op korte termijn in gesprek wil met de voetbalbond en Directeur Amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. Daarbij geeft de club aan dat het hoopt dat de wedstrijd alsnog wordt verplaatst naar zondag 8 juli.

Foto: SV Hillegom

Voetbal in Haarlem wenst familie, vrienden en vv Assendelft heel veel sterkte in deze moeilijke periode.