Zondag 2e klasse B

Arno Dijkstra gelooft in de sportieve ambities van HBC en keert terug op het oude nest

Voor het komende seizoen heeft HBC zijn selectie versterkt met Arno Dijkstra, huidige speler van zaterdag hoofdklasser FC Rijnvogels.

Na een aantal goede gesprekken met Jasper Ketting en Piet Soomer hebben zij Dijkstra weten te overtuigen van de ambitieuze doelstellingen van HBC.

“Dijkstra is voor HBC echt een kwalitatieve aanwinst, ik ben daarom er erg content mee dat een speler als Arno voor HBC kiest”, aldus Jasper Ketting. “Natuurlijk wist ik dat er voldoende openingen waren, gezien zijn keuze voor een maatschappelijke carrière in het bedrijfsleven en mogelijkheid te voetballen op zondag. Hierdoor wordt blijven voetballen op een hoog niveau op zaterdag een stuk moeilijker.”

Daarbij zijn er ook de vriendschappelijke banden die Dijkstra aan HBC binden. Als jong talent debuteerde hij in het eerste van HBC en dit is de start geweest van een mooie indrukwekkende voetbalcarrière. Dijkstra is in de loop der jaren een regelmatige bezoeker van het eerste elftal geweest en heeft er vele vrienden. Ook op voetbal gebied kent hij de meeste spelers en vind het vooral speciaal om weer met Wouter Soomer, zijn teamgenoot bij FC Rijnvogels die twee seizoenen geleden de zelfde weg volgde, te spelen.

Voor Dijkstra zijn de belangrijkste argumenten om voor HBC te kiezen: het super mooie, hoofdklasse waardige HBC-complex, het platform dat gecreëerd is om te presteren en de sociale aspecten binnen de club. Dijkstra heeft een weloverwogen beslissing gemaakt en is er van overtuigd zijn steentje te kunnen bijdragen om HBC naar de eerste klasse te brengen.

“HBC heeft een kwalitatief brede selectie, mix van jonge talentvolle spelers, maar ook zeer ervaren spelers die geacteerd hebben op een zeer hoog niveau. De positieve speelwijze van en de professionele klik met een ambitieuze trainer is bij zeer zeker HBC aanwezig. Het bestuur, technische staf en spelersgroep hebben allemaal de mentaliteit om er 100% voor te willen gaan. Dat voelt erg goed”, aldus Dijkstra.

Hij heeft er veel zin in het aankomende voetbal seizoen de voor hem bekende clubkleuren van HBC te dragen.
Dijkstra komt over van FC Rijnvogels waar hij bezig was aan zijn tweede periode. Aan zijn eerste periode behoudt hij zeer mooie herinneringen. FC Rijnvogels speelde destijds in de derde divisie en Dijkstra werd dat seizoen topscorer met 18 goals, waarmee hij een schitterende transfer naar Tweede Divisionist VVSB afdwong. Dijkstra speelde eerder ook voor United/DAVO, EDO en HBC.

“Wij zijn erg blij dat wij met Arno, een speler met extra kwaliteit en een echt HBC hart aan de selectie mogen toevoegen”

Met dank aan Piet Soomer

Foto: FC Rijnvogels