Districtsbeker

Alliance ‘22 uitgeschakeld in strijd om Districtsbeker

Het is Alliance ‘22 niet gelukt om de volgende ronde van de KNVB Districtsbeker te bereiken. Op eigen terrein werd met 1-3 verloren van FC Abcoude.

Het was een kwartiertje wachten op de eerste mogelijkheden. Waar in de eerste minuten Abcoude veelvuldig de bal had en weinig gevaar stichtte, brak Alliance ‘22 een paar keer snel uit zonder gevaarlijk te worden. De eerste keer dat de Abcoude-doelman in actie moest komen was op een schotje van Casema de Wit. In de tegenaanval schoot Magdy Ibrahim namens de bezoekers net naast.

Op het half uur was het diezelfde Ibrahim die met een kopbal het net wel deed bollen. Niet veel later kwam Abcoude via Jendro Halman op 0-2. Alliance ‘22 voetbalde prima mee met de tweedeklasser. Het enige dat ontbrak was het creëren van echte kansen. Tot aan het zestienmetergebied ging het goed. Hierna ging het veelal mis en werd aanvaller Tobias Kuhlmann niet bereikt.

In het tweede bedrijf had Alliance ‘22 terug in het duel kunnen komen, ware het niet dat Kamil Golanski zijn vizier niet op scherp had staan. Drie pogingen waren niet aan hem besteed. Een bal eindigde zelfs in het weiland. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers op 0-3 via een hard van richting veranderd schot van Nils Baltissen. Nigel Muller redde in de laatste minuut de eer voor Alliance ‘22 door de 1-3 eindstand op het bord te zetten.

Alle uitslagen van de KNVB Districtsbeker vind je op onze toernooipagina.