Zondag 4e klasse D

Alliance ’22 kent weinig problemen met Spaarnwoude

Alliance ’22 heeft de laatste ‘concurrent’ in de titelstrijd in de zondag vierde klasse de nekslag gegeven. In een rechtstreekse confrontatie werd runner-up Spaarnwoude met 1-0 verslagen. Duko de Vries scoorde halverwege de eerste helft de enige treffer. De groen-zwarten kunnen over twee weken de champagne ontkurken.

Vooraf was duidelijk dat wanneer Spaarnwoude nog een spectaculair slot van de competitie wilde creëren er gewonnen moest worden op bezoek bij koploper Alliance ’22. Gezien de resultaten van beide ploegen de laatste weken was dit geen utopie. De ploeg van Edwin Eefting won acht duels op rij, terwijl Alliance ’22 punten morste tegen Zwanenburg en vorige week een nipte zege boekte bij nummer dertien Vogelenzang.

Alliance - Spaarnwoude - Voetbal in Haarlem
Alliance ’22 won met 1-0 van Spaarnwoude. (Foto: Facebook Alliance ’22)

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gertges ontstond er een open duel. Vernon Weber kreeg een kans na een actie van Duko de Vries en aan de andere kant werd Joey Hoogeboom bijna gevaarlijk, was het niet dat hij de voorzet net voor zijn neus uit de lucht geplukt zag worden. Diezelfde Hoogeboom kreeg kort daarna nog een kans, maar zijn schot werd gestopt door Alliance-doelman Chris Beck.

Na zo’n tien minuten greep de thuisploeg de regie en liet zien waarom het straks de terechte kampioen is. Met watervlugge middenvelders werd langzaam de druk opgevoerd. Nadat Jasper Wille een schot gered zag worden door Spaarnwoude-doelman Patrick Kort en Vernon Weber een poging van grote afstand in het zijnet schoot, was het Duko de Vries die de wedstrijd openbrak. Een vrije trap van Rob Fenger kwam voor de voeten van De Vries terecht, waarna hij vrij eenvoudig kon binnenschieten.Alliance - Spaarnwoude - Voetbal in Haarlem

Spaarnwoude probeerde met strijd en inzet de wedstrijd te laten kantelen. Doordat Nick Duijn namens Alliance ’22 regeerde op het middenveld werd Spaarnwoude veelal gedwongen om spits Joey Hoogeboom te zoeken met de lange bal. Echter stond hij vaak geïsoleerd en kon in zijn eentje niet veel voor elkaar krijgen. Tien minuten voor rust kreeg hij nog een kans, maar ontbrak hem het geluk en de poging verdween naast het doel.

Snel na rust moest Duko de Vries met een ribblessure van het veld af. Spaarnwoude deed meer van zich spreken en werd gevaarlijker. Jorri van der Aar kreeg de grootste kans op de gelijkmaker. Hij kon dichtbij het doel van Alliance ’22 twee keer schieten, echter kreeg hij de bal niet voorbij Beck. Spaarnwoude-trainer Eefting bracht met invaller Bob Molenaar en een tactische verschuiving nog een luchtmacht in de ploeg, maar baten deed het niet meer. Sterker nog, de grootste kansen waren voor de thuisploeg. Vernon Weber kreeg legio mogelijkheden om zijn seizoensaantal van 24 treffers op te vijzelen, maar onder andere Spaarnwoude-doelman Patrick Kort en de paal stonden dit in de weg. Alliance ’22 trok de 1-0 voorsprong vrij eenvoudig over de streep.

Door de zege is de titelstrijd wel beslist. Alliance ’22 heeft een voorsprong van zeven punten op Zwanenburg, maar speelt zaterdag ook nog het inhaalduel tegen hekkensluiter DIO. Wanneer dat duel gewonnen word kan de ploeg van Gidon Reinders Folmer op 23 april in eigen huis kampioen worden. De tegenstander is dan NFC. Spaarnwoude zakt door de nederlaag naar de derde positie.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma in de zondag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.