2e Divisie afgelast: Organisatie trekt stekker uit 2e Divisie

Woensdag 3 juni vond de eerste avond plaats van de competitie tussen vier failliete clubs uit het betaalde voetbal. In het stadion van HFC Haarlem werden de eerste wedstrijden uit de mini-competitie gespeeld door HFC Haarlem, SV Veendam, SVV Schiedam en FC Wageningen.

Tijdens de eerste wedstrijd tussen FC Wageningen en SVV braken op de tribune ongeregeldheden uit. Fans van HFC Haarlem en FC Wageningen gingen met elkaar op de vuist en ontzagen daarbij niemand. Kinderen, vrouwen en ouderen moesten vluchten. Deze paar kansloze randdebielen hebben er voor gezorgd dat de organisatie van de 2e Divisie (o.a. journalisten Leo Oldenburger en Edwin Struis) vandaag heeft moeten besluiten om de stekker uit dit schitterende evenement te moeten trekken. Het statement van de organisatie:

2e Divisie afgelast

Er komt geen vervolg van de 2e Divisie. Nadat de burgemeester van Wageningen vandaag besloot om de vergunning voor speeldag 2 op de Wageningse Berg in te trekken, heeft de organisatie besloten om definitief de stekker uit de competitie te halen.

Nadat speeldag 1 ontsierd werd door rellen tussen fans van Wageningen en HFC Haarlem had de organisatie weliswaar voor aangescherpte veiligheidsmaatregelen gezorgd, maar toen er bij de Wageningse politie aanwijzingen binnenkwamen dat hooligans uit verschillende delen van het land de wedstrijden van komende woensdag zouden aangrijpen om onderlinge vetes uit te vechten, konden de autoriteiten niets anders doen dan het evenement af te lasten.

In een officiële verklaring meldt de gemeente Wageningen het volgende:

De gemeente Wageningen trekt de vergunning voor het verlenen van de voetbalwedstrijd in op basis van negatief advies van de politie.

De politie heeft hiervoor de volgende redenen:

*Bij politie is informatie binnen gekomen dat de rivaliserende clubs elkaar in Wageningen gaan opzoeken.
*Het stadion FC Wageningen is een accommodatie die fysiek niet voorbereid is op voetbalongeregeldheden. Dat maakt het voor de politie lastig om in te grijpen.

Wij betreuren het dat dit sympathieke, sportieve evenement waar we veel mensen blij mee maakten niet mogelijk is en door een kleine kern verpest wordt.

De organisatie heeft uiteraard begrip voor de beslissing, niemand zit te wachten op een nieuwe clash tussen vandalen. Omdat we de raddraaiers geen nieuwe podia willen bieden, is besloten om ook de speeldagen in Schiedam (17 juni) en Veendam (24 juni) van de kalender te halen.

Ten slotte wil de organisatie een ieder die zich op positieve wijze ingezet heeft om de 2e Divisie kleur en inhoud te geven bedanken, met name al de vrijwilligers in Haarlem, Schiedam, Veendam en Wageningen.