Eenvoudige zege Koninklijke HFC op Odin ’59

Koninklijke HFC kende een vrij eenvoudige avond gister in Heemskerk. Derdedivisionist Odin ’59 was duidelijk een maatje te klein voor de Haarlemmers. Kevin Sterling, Roy Castien en Gertjan Tamerus scoorden de treffers in het met 0-3 gewonnen duel.

Is voor trainer Ted Verdonkschot al duidelijk wat zijn opstelling gaat worden voor het eerste officiële duel dit seizoen? Voor veel posities zal hij de namen al hebben opgeschreven, maar de Haarlemse oefenmeester heeft ook nog een aantal keuzes te maken. Indien het niet lukt om alsnog een ervaren en sterke centrale verdediger aan te trekken, lijkt het erop dat Gertjan Tamerus die rol gaat invullen. De trainer probeerde gister op de nummer 10 positie Daniël van Son, echter was dat geen groot succes. Daarnaast krijgt Steven Olsthoorn de kans om zijn kunsten te vertonen, maar tot op heden oogt het allemaal nog wat ongelukkig bij de lange aanvaller.

Odin '59 - HFC - Voetbal in Haarlem

Meer foto’s van dit oefenduel zijn te bekijken én te bestellen
op de website van fotograaf Cees van Hoogdalem.

De tegenstander van gisteravond is nog maar kort in training. Haarlemmer Levy van Nispen werd aangetrokken als aanvaller en hij verscheen gister aan de aftrap tegen zijn oude club. Dat Van Nispen sterk aan de bal is en altijd op de juiste plek staat was gister goed te zien, echter oogde hij nog niet fit. Ook Nicky Eekhout maakte minuten voor de Heemskerkers. De van VSV overgekomen verdediger speelde een prima eerste helft.

In het eerste deel liet de thuisploeg zich met enige regelmaat voor het doel van Koninklijke HFC zien, echter stond Van Nispen te veel op een eiland. De twee grotere kansen die Odin ’59 via Jim Hulleman en Thom de Vries kreeg waren een prooi voor de doelman. Daarvoor was HFC fortuinlijk op voorsprong gekomen. Kevin Sterling werkte de bal tergend langzaam voorbij Odin ’59-keeper Barry van Dijk. Dat het op slag van rust geen 0-2 werd was te danken aan de doelman die inmiddels bijna 375 duels keepte. Een scrimmage voor zijn doel wist hij op het allerlaatste moment kundig van de tegenstander weg te plukken.

Odin-HFC-VanNispen-Boer - Voetbal in Haarlem
Van Nispen in duel met Volkert en Noordmans. (Foto: Cees Van Hoogdalem)

De tweede helft werd door beide trainers gebruikt om veel te wisselen. Dat Koninklijke HFC over een sterkere selectie beschikt was daardoor duidelijk te zien. De kansen die Odin ’59 nog kreeg kwamen voort uit counters. Roy Castien zorgde na een uur spelen op schitterende wijze voor de 0-2. Hij kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld, legde de bal een paar meter voor zich uit en schoot de bal snoeihard in de dichtstbijzijnde kruising. Ook de 0-3 was een juweeltje. Gertjan Tamerus krulde een vrije trap via de binnenkant van de paal binnen.

Aanstaande zaterdag volgt het volgende oefenduel. In Katwijk aan Zee is Rijnvogels de tegenstander. Daarna vertrekt de tweededivisionist richting Papendal voor een kort trainingskamp. Tijdens dat verblijf wordt er geoefend tegen Jong NEC. Op 20 augustus staat het eerste officiële duel op het programma, want dan barst tegen Westlandia de strijd om de KNVB Beker los.

[sam id=”11″ codes=”true”]