Oefenwedstrijden

Zandvoort verliest stevig duel van Ter Leede 2

Na slechts een week training speelde Zandvoort de eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen tegen de reserves van Ter Leede. Trainer Ted Saunier gebruikte in twee helften al zijn selectiespelers en kon vaststellen dat er een sterk eerste team gesmeed kan worden dat dinsdagavond al in de eerste ‘echte’ wedstrijd aan de slag kan.

Ter Leede dat al meer dan een maand in training is maakte een sterke indruk. Al na 11 minuten werd het 0-1 door Ter Leede-uitblinker en laatste man Koen Duijtshoff. Hij zette druk op de Zandvoortse verdediging, onderschepte de bal en schoot feilloos in: 0-1. Zes minuten later scoorde Bas Beijersbergen na een snelle uitval de 0-2. Kort daarna kwam de thuisploeg terug tot 1-2 nadat uitblinker Nigel Berg binnen de zestienmeter werd gevloerd. Jesse de Haan benutte de strafschop.

De bezoekers uit Sassenheim speelden frivool met veel positie wisselingen en dieptepasses achter de Zandvoortse verdediging. Halverwege de eerste helft moest Roxy Groot zich wegens hamstring klachten laten vervangen door Bud Water, waardoor de wedstrijd aan attractiviteit won.

Zandvoort-Ter-Leede-Voetbal-in-Haarlem
Zandvoort verloor van Ter Leede 2. (Foto: Joop van Nes jr.)

Met de nieuwe spelers in de tweede helft was Zandvoort aanvankelijk gevaarlijker en na 9 minuten had het goede spel van met name Kas de Vries succes. Zijn mooie voorzet werd door Patrick Koper fraai ingekopt en stond het weer gelijk. Zeven minuten later zorgde weer een verdedigingsfout voor een buitenkans voor Jesse Dingjan: 2-3.

Hierna werd het oefenduel onvriendelijker. De thuisploeg ging er een aantal keren onbesuisd in maar de scheidsrechter hield, ondanks onnodige overtredingen op het randje, de rode kaarten in de zak. Met nog 20 minuten te spelen scoorde Tijn Schoof na weer een snelle uitval de 2-4 en leek de wedstrijd gespeeld. Een tweede Zandvoortse strafschop na een overtreding op Koen Michielsen, bracht de spanning terug. Bud Water scoorde loepzuiver. 3-4 en dat was tevens de eindstand.

Aanstaande dinsdag start voor de ploeg van Ted Saunier het seizoen officieel. Hij neemt het tijdens de start van de nieuwe editie van de Haarlems Dagblad Cup op tegen competitiegenoot Overbos. Het duel wordt gespeeld in Zandvoort en begint om 20.00 uur.