Zaterdag 2e klasse A

Zandvoort stijgt met stip

SV Zandvoort is door zelf met 0-3 te winnen bij Hfc EDO, en de andere uitslagen uit de 2e klasse A van het afgelopen weekend, met stip gestegen naar plaats 1! Komende zaterdag is dan de confrontatie tegen de medekoploper CSW op Sportcomplex Duintjesveld.

Zandvoort heeft zaterdag in Haarlem dus goede zaken gedaan. Volgens trainer Ted Saunier had de uitslag nog hoger kunnen zijn, maar zijn elftal speelde tot de rust nogal slordig. Toch kwam Zandvoort in de 22e minuut op voorsprong. EDO verdediger Frank Zinhagel maakte in het strafschopgebied een overtreding op Salim Fertout die door scheidsrechter Jager met een strafschop gehonoreerd werd. Nigel Castien ontfermde zich hierover en zette zijn team op voorsprong. “Tot aan de rust waren we beter maar slordig bij de laatste pass en we speelden in een te traag tempo”, aldus Saunier bij een terugblik op de eerste helft.

Na rust een veel beter acterend Zandvoort dat veelvuldig en goed gebruik maakte van het middenveld. De ene na de andere mooie aanval volgde elkaar op. Salim Fertout rondde van dichtbij een fraaie pass van zijn broer Othmane af bij de 0-2 en Kas de Vries was goed voor de 0-3. “Na de rust een beter Zandvoort. Nu werd het middenveld wel goed gebruikt en volgde de ene na de andere mooie aanval. Salim maakte de 0-2 van dichtbij op aangeven van zijn broer en Kas scoorde uit een geweldige pass van Nigel Berg de 0-3. We hadden EDO nog veel meer pijn kunnen en moeten doen maar kansen voor Salim,  Jesse de Haan (ingevallen voor Othmane Fertout, red.) en Nigel Castien werden gemist”, sluit de oefenmeester af. Omdat Aalsmeer met 1-3 ten onder ging bij Zaandam en HBOK en Purmersteijn beide met 1-1 de punten deelden bij respectievelijk Jong Holland en ASV Arsenal, stijgt SV Zandvoort met stip van de 5e naar de 1e plaats. Het moet nog wel CSW naast zich dulden maar dat kan zaterdag rechtgezet worden. Dan moeten onze plaatsgenoten wel met de ploeg uit Wilnis afrekenen. Die topwedstrijd op Sportcomplex Duintjesveld begint om 14.30 uur.