Zaterdag 2e klasse A

Opnieuw puntverlies Zandvoort

SV Zandvoort heeft zaterdag thuis tegen Aalsmeer geen vuist kunnen maken. De Zandvoorters begonnen sowieso gehandicapt aan de wedstrijd.

Topscorer Jesse de Haan was op vakantie, net als doelman Daan Kerkman. Salim Fertout is nog steeds geblesseerd en Robbin van Dijk was eveneens afwezig. Wel kon Nigel Berg, na een paar weken afwezigheid in verband met een blessure, weer spelen maar ook hij kon het verschil zaterdag niet maken.

Aalsmeer was vorig seizoen gedegradeerd en begon de competitie niet naar behoren; de eerste wedstrijden moesten 8 basisspelers zich door blessures afmelden en had het een valse start. Toch zijn dit soort ploegen reuzendoders, hetgeen Zandvoort aan den lijve ondervond.

Als heel snel moest invaller doelman Jessie Molenaar de gang naar het net maken. Mike Dam kon de bal in de uiterste hoek plaatsen, die door de strakke wind onderweg ook nog een aan snelheid won; Molenaar was geslagen. In plaats van met alle macht proberen de achterstand goed te maken, er was voldoende tijd, kwam er een zekere matheid over de ploeg en kon er geen vuist gemaakt worden. “Het was een zwakke pot van onze zijde. Te veel spelers haalde hun niveau niet en in de eerste helft hinkte het team op twee gedachten. Dat is natuurlijk dodelijk en de 0-1 valt het uit een situatie die voor de wedstrijd tot in den treure hebben behandeld en dat maakt het nog zuurder”, aldus trainer Ted Saunier over de eerste helft.

Na rust verwacht je dan een getergd Zandvoort maar niets was minder waar. Er was weliswaar wat meer beleving en er deden zich een paar kansjes voor maar de als een bevrijding voelende gelijkmaker bleef uit. “ De tweede helft was er iets meer beleving en stond het beter maar creëer we te weinig kansen al zat de 1-1 er wel in maar het gemis van Jesse, Salim en Robbin liet zich op die momenten helaas wel gelden. De 0-2 viel in de blessuretijd en was een beetje ongelukkig. Nu volgende week naar Marken en kijken of we de neerwaartse spiraal kunnen omdraaien”, sluit een teleurgestelde Saunier af. Feit is wel dat drie ontbrekende spelers vervangen zouden moeten kunnen worden, als je kampioen wilt worden.

Alle uitslagen en de stand van de zaterdag 2e klasse A vind je op onze competitiepagina.