VSV bekert verder

Op een winderig sportpark de Hofgeest stonden derdeklasser zondag VSV en zaterdag derdeklasser IJmuiden tegenover elkaar voor een bekerwedstrijd. VSV had aan een gelijkspel voldoende om de volgende ronde te halen en IJmuiden moest daarvoor winnend van het veld stappen.

Het rechterverdedigingsblok van IJmuiden sliep nog want na vier minuten scoorde Moreno Blom de 1-0. Een wake up call voor de ploeg van Brian Tevreden die dan op zoek gingen naar de gelijkmaker. Na slap ingrijpen van de VSV verdediging mocht Ozan Kutlu deze achter doelman Roy van der Aar schieten. Na 15 minuten creëerde VSV een veldoverwicht en kreeg de nodige kansen maar mede door de sterk spelend Arben Westmaas van IJmuiden lukte het ze niet om te scoren. Ozan Kutlu gaf Joshua Dominggus de kans om, tegen de verhouding in, de 1-2 te laten maken maar die vond de keeper op zijn weg. Beide teams werkte hard op het slechte veld maar tot echte kansen kwam het niet meer zodat de rust bereikt werd met 1-1.

Na rust zette VSV de bezoekers onder druk. Het was wachten op een doelpunt die in de 70e minuut viel en van de voet van Joey Meijer kwam. Lang kon het team van Tim Joon deze voorsprong niet vasthouden. Mathijs Veldman scoorde uit een strafschop, nadat Kultlu in het strafschopgebied werd neergetrokken, de gelijkmaker. Het sein voor het “IJmuidens kwartiertje” maar dat kwam er niet van. Justin Balm kreeg zijn eerste gele kaart voor het wegtrappen van de bal (voor de ogen van de scheidsrechter). Even later kreeg hij zijn tweede toen hij een sliding te laat inzette en kon gaan douchen. Hij benadeelde daarmee zijn team wat toen niet meer bij machte was om VSV nog wat pijn te doen. De sterk keepende Danny Does voorkwam een voorsprong voor de thuisploeg die met dit gelijkspel de volgende ronde voor de bekercompetitie ingaat.

De neutrale toeschouwers zagen een leuke wedstrijd met twee hardwerkende teams. Voetbaltechnisch moet er nog veel veranderen willen de teams van Tim Joon en Brian Tevreden enige rol van betekenis gaan spelen in de competitie die komend weekend van start gaat.

Met dank aan Ap Ras.