Voetbal is een simpel spelletje

Dat zei de grote meester maar daarachter kwam dat het moeilijk is om het simpel te houden. Het zonnetje scheen, twee teams die de punten goed konden gebruiken en een thuisploeg die alle beslommeringen van deze week van zich af wilde spelen. Ingrediënten genoeg voor een leuke wedstrijd maar het simpel houden hiervan bleek te veel gevraagd.

In de beginfase van de wedstrijd United/DAVO – IJmuiden bleek al snel dat voetbal van enige niveau niet viel te beleven aan de Zuid Schalkwijkerweg in Haarlem. Beide teams bleken volgens het 1-5-5 systeem te spelen. Het leverde een vermakelijk schouwspel op. Lange ballen, snel thuis, een aanval opbouwen bleek erg moeilijk. De middenvelders zagen de bal over hen heen vliegen en de bal naar een speler in dezelfde kleur spelen was te veel gevraagd. Beide teams kregen toch wat mogelijkheden om te scoren maar dat doen bleek te moeilijk. IJmuiden had wel een licht veldoverwicht maar daar wisten Daan Gravemaker en Julian Jansen niet van te profiteren.

Na rust kwam de thuisploeg beter uit de kleedkamer. Niet dat het voetbal er beter op was geworden maar zij toonde wel de wil om hard te werken en tot het uiterste te gaan om een goed resultaat te halen. De bezoekers hingen als los zand aan elkaar. De wedstrijd bleef het aankijken niet waard. Een half uur voor tijd probeerde het trainersduo van IJmuiden, Robin Ernest en Edwin Eefting, om wat meer aanvallend vermogen in hun team te brengen. De van een blessure teruggekeerde Floyd Hille werd naar de spits gedirigeerd maar dat bleek niet het gewenste effect op te leveren. United/DAVO trok langzaam de wedstrijd naar zich toe en het wachten was op een doelpunt. Nadat Ayoub Bouzia in de handen van Tom Hoogendijk schoot was, het met nog 15 minuten te spelen, Fouad Malloul die de bevrijdende en verdiende 1-0 achter hem in het net schoot. IJmuiden wilde hierna op jacht gaan naar de gelijkmaker maar had daar vandaag de kwaliteiten niet voor in huis en ook geen recht op.

De teleurstelling bij de technische staf van IJmuiden was groot. Niet zozeer voor het verlies maar zij werden moedeloos van het voetballend onvermogen en de inzet van de meeste spelers. De staf van United/DAVO, o.l.v. Chiel Schneider, was erg blij na deze roerige week met de beloning voor de inzet van zijn team in de tweede helft.

Met dank aan Ap Ras

Vrienden-van-Voetbal-in-Haarlem