Zaterdag 3e klasse A

Makkelijke middag voor Olympia Haarlem

Afgelopen week speelde Olympia Haarlem gelijk tegen DEM en IJmuiden verloor van Beverwijk. Voor beide teams een teleurstellend resultaat. Op 12 februari won Olympia met 2-4 van IJmuiden na met 2-0 achtergestaan te hebben.

Zaterdag stonden beide teams weer tegenover elkaar. De thuisploeg moest winnen om Stormvogels niet dichterbij te laten komen en IJmuiden om de weg omhoog te kunnen inslaan.

De eerste paar minuten van de wedstrijd waren voor IJmuiden. De eerste mogelijk op een doelpunt ook maar na de tweede aanval van IJmuiden kon Janryo Purperhart, na balverlies van Mathijs Veldman en niet goed ingrijpen van Floyd Hille, alleen richting Tom Hoogendijk gaan en passeerde hem, 1-0. Vijf minuten later was het Alje Wittenburg die de 2-0 op het scorebord bracht en het verzet van IJmuiden, of iets wat daar op leek, was gebroken. De thuisploeg gunde de bezoekers geen moment rust of de kans om een aanval op te zetten. Door Janryo Purperhart, Alje Wittenburg en Hugo ter Hedde liepen zij uit naar een ruststand van 5-0 waar IJmuiden een mogelijkheid voor Joshua Domingus tegenover kon zetten.

Mocht IJmuiden nog enige hoop om het Olympia lastig te maken en de score niet verder uitte breidden dan was die na tien minuten verkeken. Lionel Frederik scoorde de 6-0. Wat IJmuiden verder liet zien was niet best. Teveel spelers lieten zich het kaas van hun brood eten en leken moedeloos op het veld te staan. Olympia ging erg makkelijk om met de grote hoeveelheid verkregen mogelijkheden en kansen zodat een monsterscore uitbleef. Max Lodewijks scoorde na 75 minuten 7-0. Tien minuten later redde Mathijs Veldman de eer voor IJmuiden. Uit een vrije trap van 40 meter aan de rechterkant passeerde hij  Ronald van der Giezen en voordat hij in de 90e minuut zijn tweede doelpunt mocht maken scoorde Faruk Yurdakan de 8-1 voor het team van Barry Tjeertjes.

IJmuiden en Rob Ernest zien de nacompetitieplaatsen voor handhaving/degradatie naderbij komen en Olympia ziet door het verlies van koploper de KHFC de achterstand verkleind worden naar 4 punten.