ViH All Stars maatje te groot voor RTL7 Sterrenteam

Het regionale selectieteam, de ViH All Stars, heeft voor het tweede jaar op rij de wedstrijd tegen het RTL7 Sterrenteam gewonnen. Nadat er op de Finaledag 2017 met 4-3 werd gewonnen, trokken de amateurvoetballers uit Haarlem en omstreken nu met 5-1 aan het langste eind. VVH Velserbroek-goaltjesdief Jeffrey Kors schoot drie keer raak.

Het RTL7 Sterrenteam kwam met een groot aantal voormalige profvoetballers aan bij Koninklijke HFC. Het elftal van tv-presentator John Williams was beducht voor de kracht van de All Stars na de nederlaag een jaar eerder. Een spannend duel werd verwacht, echter schoot de ploeg van Frank Drogtrop en debutant-trainer Otto Berendrecht uit de startblokken. Melvin Jordaan (Bloemendaal) opende binnen tien minuten de score en kort daarna verdubbelde Jeffrey Kors de voorsprong.

De bekende Nederlanders lieten zich echter ook gelden. Acteur Charly Luske liet zien uit het juiste hout te zijn gesneden, net als Gouden Kooi-ster Brian Kubatz. Oud profs Romano Denneboom en Geert den Ouden hadden het knap lastig tegen de Haarlemse verdediging. Met name Remco Knol (VSV) ging de duels niet uit de weg. Nadat IJmuiden-speler Floyd Hille de voorsprong weer groter had gemaakt, was Geert den Ouden dicht bij de eerste treffer voor de bezoekers. Zijn vrije trap krulde hij stijlvol op de lat, waarna de bal middels de rebound alsnog binnen werd geschoten. Dit gebeurde echter in buitenspelpositie, waardoor de treffer werd afgekeurd. Jeffrey Kors bepaalde de ruststand op 4-0.

Na de rust liet het Haarlemse elftal de touwtjes ietwat vieren en het RTL7 Sterrenteam ging op jacht naar een doelpunt. Yes-R en Andwele Slory waren gevaarlijk, maar de trekker kon nog niet worden overgehaald. VVH Velserbroek-aanvalsleider Jeffrey Kors deed dat halverwege de tweede helft wel. Daarmee zette hij een 5-0 tussenstand op het scorebord.

Toch kwam de eretreffer voor de BN’ers. Invaller Brownie Dutch mocht van elf meter aanleggen en liet doelman Chris Beck (Alliance ’22) kansloos. De 5-1 stand betekende tevens het einde van het duel. De ViH All Stars wonnen zodoende voor het tweede jaar op rij van het RTL7 Sterrenteam.

Opstelling RTL7 Sterrenteam:
Randy Sanchez, Brian Kubatz, YES-R, John Williams, Oswald Snip, Charly Luske, Maarten Admodikoro, Danny Froger, Andwele Slory, Ferry Somogyi, Rio Uhlenbeek, Koert-Jan de Bruijn, Geert den Ouden, Brownie Dutch, Romano Denneboom, Gus Uhlenbeek, Celso Uhlenbeek.

Opstelling ViH All Stars:
Patrick Kort, Chris Beck, Vincent Verhagen, Steve Olfers, Milan Berck-Beelenkamp, Mischa Plug, Remco Knol, Emre Güngör, Bob Kemper, Robin de Ridder, Max Henneman, Thomas Scholten, Melvin Jordaan, Floyd Hille, Jeffrey Kors, Tim Hollander, Maarten Wels.

Foto: Richard Maertens
Video: René Diepeveen