ViH All Star (12): Ted Pauw (Geel-Wit)

Zaterdag 10 juni vindt het duel plaats tussen de Voetbal in Haarlem All Stars en het RTL7 Sterrenteam. Het All Stars-team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler, een trainer of begeleider bekend. Vandaag de onthulling van de twaalfde speler: Ted Pauw, teamplayer van Geel-Wit!

Toen onze nieuwe aanwinst zijn debuut maakte in het eerste elftal van Geel-Wit waren een aantal van zijn huidige tegenstanders nog niet eens geboren. Bijna 19 jaar geleden maakte Ted Pauw zijn debuut en extra bijzonder is dat de Haarlemmer daarna nooit bij een andere club heeft gevoetbald. Tot dit seizoen speelde de 38-jarige Ted in dit elftal, maar inmiddels is hij op zaterdag te bewonderen in het geel-witte tenue.

In zijn jeugd was het nog anders. “Ik begon met voetballen bij Haarlem,” vertelt Ted. “Tot en met de B-junioren en daarna heb ik het een seizoen bij OG geprobeerd. Uiteindelijk kwam ik bij Geel-Wit terecht. En nu nog steeds,” lacht hij. Veel van zijn ploeggenoten stapten na vorig seizoen over naar de zaterdag om daar een nieuw elftal te starten. Ted maakte ook de overstap en voetbalt sinds kort weer mee, nadat hij tijdens zijn laatste duel bij de zondag geblesseerd raakte aan de knie. Overigens begon hij vroeger als spits, werd daarna vaak als verdedigende middenvelder opgesteld en is de laatste jaren veel te zien als centrale verdediger.

Ted Pauw - Voetbal in Haarlem
ViH All Star: Ted Pauw

Ted wordt gezien als echte teamplayer. Zowel door ploeggenoten als (oud)trainers. “Hij is iemand die midden in de groep staat,” legt vriend en oud-ploeggenoot Brian van den IJssel uit. “Hij kan technisch goed uit de voeten, maar zet de schouders eronder als het nodig is.” Het mooiste voorbeeld is de zin die vaak over het veld geschreeuwd werd toen Rob van der Zwaan nog trainer was van Geel-Wit: “Ted, met je mannen!”

In de periode van Van der Zwaan aan de Van Oosten de Bruijnstraat maakte Ted ook een van zijn hoogtepunten in zijn voetballoopbaan mee. “We maakten promotie naar de vierde klasse door DIO met 4-1 te verslaan. Bij DIO was toen Rocco de Vos (de huidige trainer van Geel-Wit, red) de trainer. Dat heeft hij nog lang moeten horen,” besluit hij lachend.

Ted is na Henk Hageman, Vernon Weber, Joey Hoogeboom, Hakim Ajnaoua, Nick van der Zwaan, Djorim Verdonkschot, Justin Luiten, Vincent Hofman, Tim Kuyt, Bas Schulze en Tom Jacob de twaalfde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars. Heb jij een goede suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit! Meer info vind je hier.

Toegangskaarten á € 5,- zijn te bestellen door een mail te sturen naar verkoop@voetbalinhaarlem.nl. Vermeld daarin het aantal kaarten, je naam en het adres waar we de kaarten naar kunnen verzenden. Na betaling worden de kaarten verzonden.