VEW heeft vandaag titel voor het oprapen

Op de eerste zaterdag van april is de kans groot dat de eerste kampioen in onze regio bekend wordt. VEW heeft genoeg aan een gelijkspel om de titel in de zaterdag vierde klasse B te veroveren. Een prachtige prestatie. Des te meer omdat de ploeg van Sjoerd Hamann dit seizoen nog geen enkele keer is verslagen.

VEW - Voetbal in Haarlem
VEW heeft de titel voor het grijpen.
Het seizoen begon voor VEW met een 3-1 overwinning op Bloemendaal, waarna een 0-3 zege bij UNO werd geboekt. VEW leek warm gedraaid en de uitslagen schoten de lucht in. De 10-0 overwinning in oktober op RAP viel het meest op, maar de ruime 5-0 zege op buurman RCH smaakte wellicht het meest lekker.

Slechts twee keer liet de club uit Heemstede punten liggen. De wedstrijd tegen Hoofddorp leverde een 1-1 gelijkspel op. Een paar weken later was de eindstand tegen Beverwijk 2-2. Na 20 gespeelde wedstrijden hebben de mannen van Hamann een positief doelsaldo van 65. Ongekende cijfers dus.

Het is inmiddels al een tijd duidelijk dat Heemstedenaren de titel in de wacht gaan slepen. De ploeg heeft dit weekend genoeg aan een punt. “Kampioen worden we wel maar uit bij HBC, als er van alles is geregeld, zou extra mooi zijn,” aldus Sjoerd Hamann. Op de vraag of er spanning heerst binnen zijn selectie over het aanstaande kampioenschap antwoordt de trainer: “Ja, maar bij de één wat meer dan bij de ander.”

De heenwedstrijd leverde een 4-1 overwinning op. HBC wist de gehele maand maart niet te winnen. VEW is dus de favoriet vanmiddag. De wedstrijd aan de Cruquiusweg begint om 15.00 uur.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma van de zaterdag vierde klasse B vind je op onze klassenpagina.