Lorenzo Dingerdis schiet HYS langs Geel-Wit

In poule C van de O-23 Cup kreeg Geel-Wit in de eerste speelronde bezoek van HYS. Na een duel vol strijd en drie doelpunten van Lorenzo Dingerdis stond er een 3-4 eindstand op het scorebord.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Al in de derde minuut zag Barry Beugeling zijn kopbal op de paal belanden. De eerste keer dat HYS gevaarlijk werd was het wel meteen raak. Met een lange bal vond Burak Karacayli Caglar Balci. De aanvaller wist zich wel raad met deze kans en schoot zijn ploeg op voorsprong. Na wat onvriendelijkheden over en weer was het tien minuten later weer gelijk via Winay Uittenbogaard. In de tien minuten voor de rust ging het ineens hard. Eerst kwam Geel-Wit op voorsprong via Barry Beugeling, waarna Dingerdis HYS weer langszij schoot. Dat de rust niet met een gelijkstand gehaald werd, was te danken aan Beugeling welke zijn tweede van de avond binnen schoot: 3-2.

De tweede helft kreeg Dingerdis het op zijn heupen. Met twee mooie doelpunten bracht hij de bezoekers op voorsprong. De eerste kwam uit een hoekschop. Geel-Wit werkte de bal half weg en de aanvaller werkte de bal met een halve omhaal via de onderkant van de lat achter Mitch Terbraak. De tweede was een loeihard schot van ruim twintig meter. Deze leek houdbaar voor Terbraak. Hij keepte overigens een prima wedstrijd en hield zijn ploeg met enkele mooie reddingen op de been. In de allerlaatste minuut dacht Geel-Wit nog op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. En zo eindigde een leuk duel in een 3-4 overwinning voor HYS.

HYS gaat na de overwinning aan kop in poule C. Zoveel zegt dit echter nog niet. Volgende week woensdag komen United/DAVO en DSK voor het eerst in actie.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.

Foto: Voetbal in Haarlem