Nacompetitie

United/DAVO begint uitstekend aan nacompetitie

Het zaterdagteam van United-Davo staat op pole position om de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken. In eigen huis werd Fortius met 3-0 verslagen. Duran Tuncer was op dreef.

De Amsterdamse vierdeklasser Fortius bleek al snel niet opgewassen tegen het United/DAVO van trainer Chiel Schneider. Ondanks het gemis van spits Menno Duurland reeg de thuisploeg vanaf het eerste fluitsignaal de kans aaneen. De bezoekers werden bij de strot gegrepen en konden op een korte fase na amper gevaar stichten.

Halverwege de eerste helft kwam United-DAVO dan ook dik verdiend op voorsprong. Nadat Furlen Bouma al een aantal mogelijkheden om zeep had geholpen, was het Duran Tuncer die de score opende. Barry Loerakker onderschepte uitstekend de bal en stuurde vervolgens Tuncer diep met een mooie steekpass. De aanvaller bleef rustig en liet Fortius-doelman Fallou kansloos.

« van 5 »

Deze en vele andere foto’s zijn te zien én te bestellen op de website van onze fotograaf Cees van Hoogdalem.

Kort voor rust was de mooiste actie van de wedstrijd te zien. Fortius mocht een hoekschop nemen die bijna op de achterlijn voor de voeten van United-aanvoerder Vincent Verhagen kwam. Met een schitterende pass over 70 meter zette hij Furlen Bouma alleen voor de Fortius-keeper. Helaas voor de thuisploeg werd zijn inzet tot hoekschop verwerkt.

In het eerste deel van de tweede helft beet Fortius van zich af en kreeg het een aantal kansen door pogingen van afstand. Ronald van der Giezen hield zijn doel schoon door twee keer een bal te stoppen die van de voeten van Jonathan Neijssel was vertrokken. Na dik een uur spelen verdubbelde Duran Tuncer de voorsprong. Zijn harde schot was niet te stoppen en verdween in het net. Het verzet van Fortius was gebroken en United/DAVO trok weer ten aanval, maar verzuimde de score hoger op te laten lopen. Invaller Mike Munk zorgde pas vlak voor tijd voor een riante uitgangspositie voor het tweede duel. De rappe buitenspeler rondde netjes de laatste aanval van de wedstrijd af.

United/DAVO en Fortius gaan volgende week op herhaling. De winnaar van dit tweeluik speelt tegen de winnaar van UNO – CTO ’70. Het Hoofddorpse UNO verloor het eerste duel met 6-2.

Alle uitslagen en het programma van de nacompetitie op zaterdag vind je op onze speciale pagina.