Voetbal in Haarlem

United wint burenruzie van Olympia (video)

okt 13, 2015

Olympia Haarlem had zondag kansen genoeg om in ieder geval een punt te pakken. United-DAVO doelman Vincent Hofman stond regelmatig in de weg of de aanvallers van Olympia hadden het vizier niet op scherp staan. United won met 2-0 en is tot begin maart weer de sterkste club van Schalkwijk.

Vooral de eerste helft zat er veel irritatie bij de spelers van beide elftallen. El Yousfi van Olympia en Tjeertes van United gingen voorop in de strijd en zochten, zoals het hoort in een derby, de grens op. De prima leidende scheidsrechter Krop hield zijn hoofd koel en voelde de wedstrijd goed aan. Beide teams hebben spelers die elkaar al langere tijd kennen en vooral United-DAVO aanvoerder Tjeertes moest het na een hard duel, waarbij hij zijn tegenstander met de elleboog raakte, ontzien bij Olympia en haar publiek.

In de rust zal United-DAVO niet ontevreden zijn geweest met de 2-0 voorsprong. Olympia Haarlem had meer balbezit de eerste helft en kreeg bij een 1-0 stand twee grote kansen op de gelijkmaker. Linker aanvaller Lewis schoot echter twee keer ruim over. In de vijfentwintigste minuut zette Azdoud United op voorsprong. Tien minuten voor rust mocht Erhan Kutlu een vrije trap nemen op zo’n twintig meter van het Olympia doel. Keeper Monne van Egmond was kansloos op de schitterende krul van de aanvaller.

De tweede helft was een stuk minder meeslepend. Olympia wilde wel, maar het lukte niet. De aanvallers van Olympia waren niet bij machte om de verdediging van United-DAVO te doorbreken. Trainer Murat Böke van United gaf aan dat zijn team niet meer hoefde. ,,Wij gaan bij een 2-0 voorsprong natuurlijk geen druk meer zetten, maar de wedstrijd controleren.”

Er was nog twee keer gevaar voor het doel van uitblinker Hofman. In de vijfenvijftigste minuut kreeg Kandemir namens Olympia Haarlem dé kans op de 2-1. De strafschop van de ex-United-DAVO speler werd echter gestopt door Hofman. Een kwartier voor tijd kreeg Olympia Haarlem de laatste grote kans. Een vrije trap van zo’n twintig meter werd stijlvol uit de hoek gebokst. De eindstand was dus hetzelfde als de ruststand: 2-0.

Door deze overwinning meldt United-DAVO zich bovenaan in de derde klasse C. Door het resultaat van de wedstrijd tussen koplopers KFC en Vitesse ’22 (2-3) staan de Haarlemmers nu derde op slechts een punt van koploper Vitesse ’22. Olympia moet een stap achteruit doen en staat inmiddels achtste.