Zondag 3e klasse B

3e klasse B: United/DAVO aan kop, VVH baalt

In de derde klasse B volgen wij de verrichtingen van vier teams. Twee van de teams stonden zondag tegenover elkaar. United/DAVO ging op bezoek bij VVH Velserbroek. Olympia Haarlem en Bloemendaal speelden allebei een thuiswedstrijd. Een kort overzicht:

Na een blik op de ranglijst werd wellicht een simpele overwinning voor United/DAVO verwacht, maar op het veld bleek het toch anders. VVH Velserbroek maakte de eerste weken van dit seizoen kennis met de derde klasse. De ploeg van Telstar-verdediger Anthony Correira kwam tot op heden net de kwaliteit te kort om wél op voorsprong te komen of nét de slimmigheid om een punt over de streep te trekken. Dit was tegen United/DAVO niet anders. Minder dan tien minuten voor het einde van de wedstrijd schoot Barry Tjeertes vanaf de strafschopstip raak. Dat bleek het enige doelpunt te zijn. Extra vervelend was de rode kaart voor Richard Olthof met een schorsing als gevolg.

United/DAVO gaat nu alleen aan kop in deze derde klasse doordat concurrenten Vitesse ’22 en KFC punten lieten liggen. De ploeg van Murat Böke heeft een voorsprong van een punt en kan over twee weken de eerste periodetitel gaan behalen. VVH ziet twee concurrenten weglopen. We vinden de Velserbroekers terug op de twaalfde plaats.Beemster - VVH - Voetbal in Haarlem

Olympia Haarlem ontving Beverwijk. Jeroen de Vries, trainer van Olympia, was na afloop tevreden met de 1-0 overwinning en het vertoonde spel. De eindstand toont niet goed de verhoudingen. Olympia domineerde de gehele wedstrijd en kreeg zeker zes opgelegde kansen om de score groter te laten zijn. Ozan Göcen was de matchwinnaar. De club uit Schalkwijk staat na de overwinning op de zesde stek.

Bloemendaal zit in dezelfde hoek als VVH. De ploeg van Tim Joon was niet eens zozeer de mindere, toch werd er thuis met 1-5 van HSV verloren. De eerste helft kreeg Bloemendaal een aantal aardige kansen, maar met de rust stond het al 0-3. Jesse van der Meer scoorde de eretreffer. Bloemendaal wist vorig jaar maar net boven de rode streep te eindigen en dit jaar zit er niet veel verbetering in. Ze nemen de dertiende en voorlaatste positie in.

Op 1 november gaat de derde klasse weer verder. De stand in deze poule vind je hier.

(Foto: voetbalwaterland.nl)