OverigZaterdag 3e klasse A

Topscorer Olympia Haarlem op stage in Denemarken

Olympia Haarlem raakt haar topscorer kwijt. Emre Pinar gaat op stage bij het Deense Naestved BK.

Aankomende week gaat Pinar op stage om een contract af te dwingen. De spits kwam in augustus aangewaaid bij Olympia Haarlem. Duidelijk was dat hij veel kwaliteiten had. Echter was Pinar niet fit. Pinar zelf was duidelijk. Hij wilde graag weer een half jaar voetballen en vooral fit worden. Deze afspraak heeft hij vervolgens met de club en trainer Barry Tjeertes gemaakt. Het halve jaar is nu om en dus gaat Pinar proberen om een contract te verdienen in Denemarken. Mocht dit op niets uitlopen dan keert Pinar ook niet meer terug bij Olympia Haarlem.

In de eerste seizoenshelft kwam Pinar negen keer in actie voor de ploeg uit Schalkwijk. Hierin wist hij veertien treffers te maken. Samen met Hugo ter Hedde was hij topscorer van Olympia Haarlem.

Het is niet voor het eerst dat spelers vertrekken bij de zaterdag derdeklasser. Vorig seizoen verlieten Janyro Purperhart en Joey Salden Olympia Haarlem voor een buitenlands avontuur. Daniel Abbink vertrok naar Cambuur Leeuwarden, Sedessio Spier naar Almere City FC en Tyrese Gemert naar FC Utrecht. Zaakwaarnemer Mark Coonen begeleidt Pinar in zijn stap terug naar het betaalde voetbal net zoals hij dat vorig jaar onder andere bij Purperhart deed.

Naestved komt uit op het tweede niveau in Denemarken

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Ellis Hilterman