Districtsbeker

Toch nog een goed gevoel voor Terrasvogels

Hij had liever een andere beker-tegenstander gehad, zo vlak voor het begin van de competitie. DTS schijnt het Olympia Haarlem van Bovenkarspel te zijn: veel te sterk voor de eigen (vierde) klasse, maar als gevolg van de laatste twee Corona-competities nog steeds niet gepromoveerd. Toch mocht Terrasvogels-trainer Bryan Wijker van een geslaagde ‘generale repetitie’ spreken. Zijn ploeg hield knap stand en verloor met slechts 2-4.

En dat resultaat had zo veel beter kunnen zijn als de thuisploeg in het eerste kwartier wat beter had opgelet. Terrasvogels begon nog wel aardig: een verdwaald schot van linksback Wouter Schrama eindigde pardoes op de lat. Maar daarna had de ploeg geen verweer tegen de razendsnelle flankspelers van DTS. Eerst kopte Max Geijteman, waarschijnlijk zonder het zelf te weten, een DTS-aanval uit het doel, daarna was het binnen tien minuten wel twee keer raak voor de gasten die de Terrasvogels-backs op snelheid klopten en gedecideerd scoorden: 0-2.

Langzaamaan kreeg Terrasvogels wat meer grip op de wedstrijd. Vlak voor rust betaalde dat zich uit in de aansluitingstreffer van Pieter Kors, die bijna op de doellijn staand een corner zo kon inkoppen.

Na rust was de strijd lange tijd ver te zoeken. Het leek of beide ploegen het wel best vonden en nog even stonden te genieten van het septemberzonnetje. Dat deed de thuisploeg het langst, want een vrije trap van DTS werd vogeltjevrij binnen geknikt door de Bovenkarspelse spits. Maar het toegift leverde zowaar toch nog spektakel op. Ruben van Selst waande zich drie minuten voor het eindsignaal even de held van Santpoort toen hij op knappe wijze een penalty stopte. Maar amper een halve minuut later moest de Terrasvogels-doelman toch de vierde tegentreffer incasseren, na matig ingrijpen bij een hoge voorzet. Storm Hoving was kort daarop alert bij een van de paal terugspringende bal om de 2-4 binnen te schieten en de ploeg van Bryan Wijker toch nog een goed gevoel over te laten houden aan de ongelijke strijd.

‘Gematigd tevreden’ was Wijker na afloop. Hij wilde niet te veel woorden vuil maken aan de soms onzuivere passing van zijn ploeg, maar had vooral lovende woorden voor zijn jonge spelers die pas net op dit niveau acteren. Terrasvogels is klaar voor THB volgende week.

Tekst en foto: Marcel Akerboom