Zondag 1e klasse A

Tim Kuyt verlaat VSV voor Velsen

Tim Kuyt is ondanks de degradatie van VSV volgend seizoen toch actief in de zondag eerste klasse. De aanvoerder vertrekt bij de club uit Velserbroek en maakt de gevoelige overstap naar het nabij gelegen Driehuis. Velsen is zijn nieuwe club.

“Ik speel nu vijf jaar bij VSV en eigenlijk al die tijd met dezelfde groep. Ik merkte aan mezelf dat ik wel toe was aan een nieuwe uitdaging, begint de 29-jarige Tim Kuyt. “Daarnaast blijken er aardig wat jongens te vertrekken en de selectie was al smal. Er zal vernieuwd moeten worden om boven in de tweede klasse mee te kunnen draaien en dat is lastig.”

Tim Kuyt - Voetbal in Haarlem
Tim Kuyt als aanvoerder van VSV. (Foto: Jose Mol)

Ondanks de degradatie van een week geleden naar de tweede klasse ziet de aanvoerder mogelijkheden voor de club. “Misschien is een stapje terug voor VSV en de vernieuwing van de selectie helemaal niet zo slecht. Het is alleen jammer dat er nu minder derby’s gespeeld gaan worden.

De voetballer die eerder uitkwam voor EDO en Koninklijke HFC krijgt nu vaak de vraag waarom hij juist voor Velsen heeft gekozen. “Het ligt natuurlijk wel een beetje gevoelig om van VSV naar Velsen te gaan, dus heb daar wel even over na moeten denken. Ik wilde op niveau blijven voetballen en Velsen speelt in de eerste klasse. Ik ken aardig wat jongens die er spelen, omdat wij met VSV al jaren tegen ze spelen,” legt hij uit. “In het gesprek dat ik heb gehad met de trainer heb ik de indruk gekregen dat het ook een selectie is met de ambitie om boven in de eerste klasse mee te draaien. Daarnaast staat Velsen natuurlijk bekend om de gezelligheid.”