Zondag 1e klasse A

VSV ondanks nederlaag gered van directe degradatie

De derby tussen VSV en Velsen werd een paar weken geleden al gespeeld, maar tijdens de laatste speelronde speelde Velsen een grote rol in de toekomst van VSV. Indien Velsen won van Elinkwijk was de ploeg van Ron Bouman gered van directe degradatie. Dit gebeurde ook, waardoor de nederlaag van VSV tegen Hillegom geen grote gevolgen had.

Hillegom begon voortvarend aan het duel in Velserbroek. Vanaf de aftrap werd direct de aanval gezocht wat binnen een minuut resulteerde in een hoekschop. Deze werd binnengewerkt door Nick van Staveren en zo keek VSV snel tegen een achterstand aan. Dat het hierna lang 0-1 bleef was vooral te danken aan Hillegom-keeper Daan Ruigrok. Met een aantal goede reddingen, waaronder 3 binnen 10 seconden, hield hij zijn ploeg op de been.

Vlak voor rust was daar toch de 1-1. Bij een lange bal, de zoveelste van de middag, stond de verdediging van Hillegom niet goed. Jorian Faassen reageerde wel attent en tikte de gelijkmaker langs Ruigrok.VSV - Hillegom - Voetbal in Haarlem

Na de rust was het Hillegom wat afstand nam van VSV. Door verdedigende fouten van de thuisploeg konden Nick van Staveren en Aidan Ryan de score op 1-3 brengen. Doordat VSV verdedigend steeds meer ruimte weg gaf kon Van Staveren zijn derde van de middag maken. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam VSV nog even terug door wederom een doelpunt van Faassen maar Guus Rijs bepaalde de eindstand op 2-5 door een voorzet onfortuinlijk in eigen doel te werken.

De nederlaag heeft voor VSV geen grote gevolgen. De ploeg van Ron Bouman stond al op een plek wat recht geeft op nacompetitie. En omdat Velsen won van Elinkwijk blijven de Utrechters onder VSV op de ranglijst. De tegenstander van de ploeg uit Velserbroek wordt aankomend weekend bekend wanneer de laatste speelronde in de tweede klasse B is afgewerkt.

Alle uitslagen en de eindstand in de zondag eerste klasse A vind je op onze klassenpagina.