Voetbal in Haarlem

Tien HFC’ers verspelen in slotfase de zege bij Scheveningen, rode kaart voor Ploem

okt 7, 2023

Koninklijke HFC zat op rozen in het uitduel bij Scheveningen. Jacob Noordmans bracht de ploeg van Gertjan Tamerus op  0-1, maar in de blessuretijd scoorde Mitchell de Vlugt de gelijkmaker. Bij winst had HFC naar de tweede plek geklommen. Nu staan de Haarlemmers alsnog keurig vijfde.

Gertjan Tamerus liet Joas Kors terugkeren in de basis. Hierdoor schoof middenvelder Cas Dijkstra door naar de spits, waar Niels Springer ontbrak. Danny Radnamjamsingh kreeg als linksback wederom de voorkeur boven Redouan Taha.

Gerry Vlak schoot na vijftig minuten van afstand op doelman Sven van der Maaten, in de rebound scoorde Jacob Noordmans de 0-1. ,,Die bal had hij gewoon kunnen klemmen”, stelde John Blok, de trainer van Scheveningen.

De punten leken mee te gaan naar Haarlem, totdat aanvoerder Marijn Ploem tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Hierdoor moest HFC tien minuten plus de extra speeltijd van vier minuten zien door te komen.

De trainer haalde Cas Dijkstra eruit en bracht Rano Burger, die op de plek van Ploem ging spelen. Vlak voor tijd werd ook de ingevallen Roy Castien gewisseld en kwam de lange Bram van Dongen in het veld.

,,We komen verdiend op voorsprong en vergeten de 0-2 te maken” zei Tamerus. ,,Na de rode kaart van Marijn Ploem bleven we goed overeind. Het werd hectisch.

In de slotfase is het een achterbal, maar de scheidsrechter geeft een corner, daar komt de goal uit. Die goal werd ook nog eens met de hand binnen gewerkt. De grensrechter zag dat, maar meldde het niet.’’

Het was Mitchell de Vlugt die de 1-1 scoorde. Trainer John Blok was blij met het slotoffensief van Scheveningen. ,,HFC speelt een soort 3-3-2-2. Vorig jaar hadden we daar moeite mee, dat hebben nu wat beter gedaan. Er lag veel ruimte op de kanten, daar hadden we nog meer uit kunnen halen.”

,,Onnodig puntenverlies’’, stelde Gertjan Tamerus, die na afloop, in alle hectiek ook nog de rode kaart kreeg.