Voetbal in Haarlem

Telstar pakt middels uitstekende tweede helft wederom een punt

sep 1, 2017
Hamdoui-Telstar-Voetbal-in-Haarlem

Telstar heeft vanavond voor de derde keer dit seizoen gelijk gespeeld. In eigen huis werd de punten met koploper FC Oss gedeeld. Telstar speelde een duel met twee gezichten. De eerste helft kon de ploeg geen vuist maken en kwam het op een 0-2 achterstand. In de tweede helft toonden de Witte Leeuwen karakter en werd de achterstand door drie treffers van Mohammed Hamdaoui omgezet in een 3-2 voorsprong. Tien minuten voor tijd werd het toch nog 3-3.

De bezoekers uit Oss lieten vanaf de eerste minuut de intenties blijken. De ploeg verdedigde ver vooruit en bij balbezit werden de vleugelaanvallers gezocht. Dat de eerste treffer uit een aanval via de zijkanten viel was dan ook niet verwonderlijk. Linksbuiten Thijs van Pol wist met een uitstekende voorzet Richard van der Venne te bereiken. Middels een keurige intikker opende hij daarmee de score voor koploper Oss.

Oss wist de twee voorafgaande duels van respectievelijk Jong FC Utrecht en Volendam te winnen en ging daardoor met zes punten aan kop. Telstar verloor ook nog geen duel, maar speelde tegen Eindhoven en MVV Maastricht gelijk. Toch waren de verwachtingen hoog gespannen, want Telstar liet de laatste weken met de nodige versterkingen hoopvol voetbal zien.

Hamdaoui (R) scoorde drie keer tegen Oss. (© Cees van Hoogdalem)

Tegen Oss kwam het er echter tijdens de eerste helft totaal niet uit. Zonder de geblesseerde Toine van Huizen, de geschorste Melvin Platje en de naar de nationale ploeg van Luxemburg afgereisde Gerson Rodrigues kon er geen vuist worden gemaakt. De bezoekers waren elke linie heer en meester en op een enkele uitval na kwam Telstar niet in het spel voor. Zwakste schakel aan de kant van de Witte Leeuwen was Edo Knol. Knol werd na twintig minuut gewisseld en vervangen door Oussama Zoamouri. Het had weinig effect, want Oss kwam kort voor rust op 0-2. Istvan Bakx schoot van een meter of vijftien snoeihard binnen en liet doelman Rody de Boer kansloos.

Telstar kwam fel de kleedkamer uit voor de tweede helft. De duels werden gewonnen en er zat veel beleving in de ploeg. Onder aanvoering van Frank Korpershoek voetbalde de ploeg naar voren en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. Nadat eerst spits Andrija Novakovich een poging gepakt zag worden door Oss-doelman – en Haarlemmer – Xavier Mous, schoot Mohammed Hamdaoui even later toch de 1-2 tegen de touwen.

De thuisploeg rook bloed en ging direct op jacht naar de 2-2. Oss probeerde gebruik te maken van de ruimte achter de Telstar-verdediging, maar op een enkele kans na lukte dit niet. Mohammed Hamdaoui bleek een prima avond te beleven, want even later mocht hij aanleggen voor een vrije trap. Van zo’n 20 meter schoot hij de bal onhoudbaar voor Xavier Mous in de hoek, 2-2. Om het feest op dat moment compleet te maken schoot diezelfde Hamdaoui ook pardoes zijn derde treffer binnen. Van een meter of vijftien krulde hij de bal schitterend in de kruising, waardoor Telstar plots met 3-2 aan de leiding ging.

Tien minuten voor tijd werd de voorsprong door Oss teniet gedaan. Invaller Huseyin Dogan legde op de rand van het strafschopgebied aan voor een vrije trap. De bal belandde via de paal bij een andere invaller Fisayo Adarabioyo, die wel raad wist met deze kans. Van dichtbij werkte hij de gelijkmaker tegen de touwen. Beide ploegen probeerde daarna de winnende treffer te forceren, waarbij Oss in blessuretijd de grootste kansen kreeg. Echter stond Telstar-doelman Rody de Boer diverse keren een treffer voor Oss in de weg. Met het nodige kunst- en vliegwerk bezorgde hij zijn ploeg een punt.

Telstar is zodoende na drie duels nog steeds ongeslagen, maar gewonnen is er ook nog niet. Met drie punten uit drie duels bevindt de ploeg van Mike Snoei zich op de elfde positie. Maandag over een week wordt er gespeeld in Alkmaar tegen Jong AZ.