Oefenwedstrijden

Telstar nog zoekende

Nog twee weken te gaan voordat de competitie in de KKD van start gaat en Mike Snoei heeft nog wel wat denkwerk te verrichten. Wie krijgt bijvoorbeeld in de aanval de voorkeur? Het drieluik in tijdens het visserijtoernooi in Katwijk zou wellicht voor opheldering kunnen zorgen.

De tegenstanders: twee meer dan modale Tweede Divisionisten. Koninklijke HFC betaalde van de zomer de prijs voor succes en raakte veel sterkhouders kwijt en Katwijk, de kampioen van de laatste twee seizoenen, lijkt ook het komend seizoen de te kloppen ploeg. Na een wat teleurstellende oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys een mooie test voor Telstar om te laten zien dat de keurige 9e plek van vorig seizoen ook dit seizoen tot de mogelijkheden behoort. De 1e prijs in Katwijk: 40 schoongemaakte pakjes haring van de hoofdsponsor! Een meer dan passende prijs in een vissersdorp waar twee Tweede Divisie grootmachten elkaar tot grote hoogte stuwen.

Toch wel apart: Anthony Correia en Mike Snoei werken samen bij Telstar maar waren vandaag even elkaars concurrenten en Gertjan Tamerus (HFC) was ook ooit werkzaam in Velsen -Zuid. Nadat in het openingsduel Koninklijke HFC onder 23 en Katwijk onder 23 bleven steken op een 0-0 remise was het interessant om te zien wat Telstar, behoorlijk volledig, kon uitrichten tegen een tegenstander die veel spelers zag vertrekken en nog op zoek is naar de juiste formatie.

De eerste helft en tot aan een kwartier na rust viel dat zwaar tegen. Op een slappe inzet na van Youssef El Kachati op de voet van de HFC keeper creëerde Telstar nauwelijks iets . ‘’Ze zijn duidelijk nog zoekende en er moet denk ik nog wat bij hoor,’’ verzuchtte Piet Buter halverwege. Het laatste kwartier een bijzonder moment. Mike Snoei wisselde op zijn keeper na al zijn spelers en tien ‘’jonge veulens’’ stonden aan de zijlijn zichtbaar te trappelen van ongeduld en mochten zich gaan bewijzen. Dat viel op de hoofdtribune na een paar minuten spelen al gelijk op.’’Deze jongens zijn veel feller,’’ constateerde een Katwijk-supporter.

Nog geen minuut later bleken zijn woorden profetisch te zijn want super sub Quinten van den Heerik, die in het laatste competitieduel in mei tweemaal in blessuretijd niet alleen de trekker overhaalde tegen N.A.C. en tevens de winst tot stand bracht, scoorde met een harde diagonale schuiver in de verre hoek. Dezelfde speler scoorde een paar minuten later wederom met een gerichte en geplaatste kopbal na een prima voorzet van de flank. Met zijn twee treffers solliciteerde de jonge, lange spits nadrukkelijk naar een plekje in de basis elf.

In ‘’de finale’’ tegen gastheer Katwijk leed Telstar een stevige, de eerste in de oefencampagne, nederlaag;3-0. De Katwijkse doelpuntenmakers: voormalig Witte Leeuw Paul Kok en tweemaal Des Kunst die via Stormvogels al op jonge leeftijd de overstap maakte naar AZ. Resume: geen 40 pakjes maatjesharing maar toch nog als pleister op de spreekwoordelijke wonde 30 doosjes. Een ding is zeker: Mike Snoei zal de komende twee weken nog wat puzzelstukjes in elkaar moeten zetten.

P.S. Het oefenduel a.s. dinsdag 1 augustus tegen Quick Boys vindt geen doorgang om redenen dat het niet past in de voorbereiding.

Hans Akkerman