Tweede Divisie

Swingend Kon. HFC eindigt eerste competitiehelft uitstekend. (Incl. samenvatting)

Koninklijke HFC gaat met opgeheven hoofd de winterstop in. In de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar werd Kozakken Boys met 4-0 verslagen. Koen Beeren toonde wederom aan in uitstekende vorm te verkeren.

Wie vooraf dacht aan een moeilijke middag voor Koninklijke HFC kwam afgelopen zaterdag bedrogen uit. De Haarlemmers begonnen het duel tegen het hoger geklasseerde Kozakken Boys prima. In de derde minuut strafte Koen Beeren een enorme fout van de bezoekers af en zette zijn HFC aan de leiding. Op een korte fase na was de thuisploeg heer en meester op eigen veld, maar het duurde vrij lang voordat de 2-0 viel. Vijf minuten voor rust was het Jacob Noordmans die gebruik kon maken van miscommunicatie bij Kozakken Boys en de voorsprong verdubbelde.

De weelde waarin HFC verkeerde werd vooral getoond door aanvoerder Carlos Opoku. De topscorer was dit seizoen vaak te vinden op de helft van de tegenstander, omdat HFC in de achtervolging moest tijdens een achterstand. Tegen Kozakken Boys kon hij eindelijk weer eens doen waar hij voor op het veld staat. Heersen in en het regeren van de verdediging van de ploeg uit Haarlem.

De tweede helft startte zoals verwacht. De bezoekers uit Werkendam gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Echter was HFC bij machte om de storm vrij eenvoudig te pareren en greep het snel weer de macht. De derde treffer na twintig minuten gooide het duel in het slot. Een mooie voorzet van Koen Beeren werd hard binnengekopt door Jacob Noordmans. Het slotakkoord was voor invaller Wouter Haarmans. Hij schoot een kwartier voor tijd de 4-0 tegen de touwen.

HFC - Voetbal in Haarlem
HFC won met 4-0 van Kozakken Boys. (Foto: Pim Hols, konhfc.nl)

Door de zege stijgt de ploeg van Ted Verdonkschot van de zestiende naar de elfde plek. Een uitstekende positie om de tweede helft van het seizoen van te beginnen. Lienden en UNA zijn na de winterstop de eerste twee tegenstanders, beiden tijdens een uitduel.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de Tweede Divisie vind je op onze klassenpagina.

(Samenvatting: Tweede Divisie)