Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

SVIJ wint van DSK in buitenbad

DoorRedactie

dec 10, 2023

Het is zandgrond en er staat een aardig windje dus de regen blijft niet op het veld liggen. Toch lag er na 90 minuten een fantastisch zwembad van 110 bij 50 meter, waar ooit het hoofdveld van SVIJ lag. Sterker nog, zwemmers als Maarten van der Weijden en Kamminga werden op Zeewijk gesignaleerd.

Terwijl er rondom het veld allerlei duikers onder water verdwenen, zelfs de Calypso van Jacques Cousteau dreef nog langs, begonnen SVIJ en DSK gewoon aan hun wedstrijd. Eerlijk gezegd begon DSK aan de wedstrijd en stond SVIJ behoorlijk vast. Werkelijk niets lukte bij de thuisploeg en het was dan ook wachten op de eerste goal van DSK. Na 20 minuten sprong de hele bank op want Jan Koekenbier leek DSK op voorsprong te gaan brengen, helaas schoot hij naast.

In de 32ste minuut was het wel raak een werkelijk prima aanval, via verschillende schijven kwam wederom bij Koekenbier terecht. Tsja, die moet niet teveel van dit soort kansen krijgen dus nu wel raak 0-1. In de 40ste minuut kon DSK weer juichen toen Remy Prins een knappe actie van Ricardo Westerman afrondde. Deed SVIJ dan helemaal niets? Inderdaad helemaal niets. Dus 0-2 ruststand voor DSK.

In de tweede helft hadden de spelers van SVIJ gelukkig hun laarzen uitgetrokken en kicksen aangedaan en warempel, het begon te lopen. Toch duurde het nog tot de 60ste minuut voordat Rowan van Eik en prima aanval via verschillende schijven opzette en uiteindelijk via Kevin van Leeuwen de bal terugkreeg en de 1-2 binnen schoot.

Een minuut later werd Alex Barzilay door Dion Adema aangespeeld. Hij passeerde twee man en scoorde, maar tot ieders verbijstering werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel. Ach, kan gebeuren. De scheidsrechter honoreerde nu eenmaal graag de grensrechter van DSK. SVIJ ging onverdroten door, nu was het Jari Dikker die op snelheid doorbrak de bal vanaf de achterlijn teruggaf op Barzilay die vanaf de rand zestien dan eindelijk de 2-2 binnenschoot. Helaas weer vlag omhoog en onbegrijpelijk weer afgekeurd. Het kan weleens tegenzitten.

Niet getreurd en gewoon doorgaan. In de 67 ste minuut stuurde Robin Ulehake, Van Leeuwen weg, zijn voorzet belandde bij Barzilay, die wederom binnenschoot. Eigenlijk durfde niemand te juichen, maar de scheidsrechter wees naar het midden 2-2. SVIJ was duidelijk veel sterker en het wachten was op de 3-2, die dan ook 76ste minuut viel. Een prima steekpass van Raooul van den Berghe op Barzilay betekende de 3-2.

Er moest nog een kwartier gevoetbald worden en alle spelers gingen naar de kant om nu de voetbalschoenen om te ruilen voor zwemvliezen en dit was hard nodig. Er gebeurde niet veel meer en SVIJ trok de overwinning naar zich toe.

Voor DSK wel wat zuur want het is al de zoveelste keer dat ze in de rust voorstaan en dan toch niet de overwinning kunnen binnenhalen.

Uiteindelijk was de staf van SVIJ al erg tevreden dat er geen spelers waren verdronken en was de conclusie dat als het met voetbal niet meer mocht lukken de ploeg misschien als Waterpolo team naar de Olympische spelen kan. Het was na afloop met zanger Levi Levione nog lang gezellig.