Voetbal in Haarlem

SVIJ wint eindelijk eens van angstgegner DSK

mei 12, 2024

Moet je jezelf druk maken als je als nummer 3 tegen de onderste ploeg in je klasse speelt? Het antwoord, in het geval van SVIJ, is volmondig ja. Winnen bij DSK is altijd een enorme opgave voor SVIJ, dus was men er vooraf ook niet gerust op.

SVIJ begon direct heel fel met veel druk op DSK, wat achterin erg nerveus werd van de jagende spitsen van SVIJ. In 7de minuut was het Rowan van Eik die Alex Barzilay wegstuurde. Hij vond Kevin van Leeuwen, die in het strafschopgebied Mitchell Geeven de 0-1 liet aantekenen. In de 13de minuut was het Robin Ulehake (gelukkig weer op tijd hersteld voor het sluitstuk van het seizoen) die wederom Barzilay vond, zijn voorzet werd door Raymond Mutebi uitstekend binnengekopt.

DSK herstelde zich, zonder echt gevaarlijk te worden, en ging wat beter de duels in. In de 33 minuut werd Kevin van Leeuwen door Mats Wanders gelanceerd en binnen het strafschopgebied gevloerd. De uitstekende arbiter van dienst Bubbelman gaf terecht een strafschop. Deze werd feilloos door Raoul van den Berghe benut, 0-3.

Gino van Dijk probeerde om meer strijd in zijn ploeg te krijgen en Remy Prins bleef zoals van ouds voorin jagen, gesteund door de gelukkig, na anderhalf jaar blessureleed, weer herstelde Mitch van Halem. SVIJ was niet onder de indruk en bleef goed voetballen. Zo stuurde in de 37ste minuut Denzel Meijer, wingback Mo Bouzeya weg, zijn afgemeten voorzet werd door Van Leeuwen prima binnengekopt en de 0-4 ruststand was een feit.

Diezelfde Bouyeza stoomde na de rust weer op zag Mutebi vrijstaan, die in plaats van zelf te scoren de bal afgaf op Geeven die in de 48ste minuut voor de 0-5 zorgde. SVIJ ging volop wisselen en dat maakte het geheel wat slordig en onrustig. Mats Wanders vloerde Remy Prins, na een actie van Ricardo Westerman, binnen de 16, dus een strafschop voor DSK, maar Remy Prins wist Remy Heruer niet te verschalken. De sluitpost gaf na de wedstrijd aan ā€œIk heb nog met Remy gespeeld in de F1 bij Ripperda, dus ik wist wat hij ging doenā€ gevolgd door een brede lach. Toch kreeg Prins in de 66ste minuut nog zijn plek op het scorebord toen hij een voorzet perfect achter Heruer kopte. Zijn commentaar was ā€œdat deed ik in de Fjes nog nietā€.

De wedstrijd werd wat opener en in de 80ste minuut was het Barzilay die na een voorzet van Van den Berghe de 1-6 scoorde . Diezelfde Barzilay soleerde na een voorbereidende actie van Hassan Al Ikaili door de verdediging van DSK en zette de eindstand van 1-7 in de 88ste minuut op het scorebord.

SVIJ kan zich gaan richten op het treffen met kampioen Urban Sport aanstaande zaterdag op Sportpark Zeewijk. DSK is zich al aan het richten op volgend seizoen en dat plaatje ziet er niet verkeerd uit. De jeugdspelers die invielen, deden dit zeer behoorlijk, ondanks dat zij al een wedstrijd in de benen hadden. Als DSK kan zorgen voor een goede mix van routine en jeugd kan daar komend seizoen, maar ook de laatste paar wedstrijden, een behoorlijke ploeg staan. Een mooie opmaat naar volgend seizoen, maar kan er ook voor zorgen dat het seizoen niet als een nachtkaars uitgaat en zodoende wellicht in de laatste twee wedstrijden nog wat punten pakken.