Als verslaggever/clubwatcher kijk je altijd naar de talenten die zich binnen een club ontwikkelen en die een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan, Bij SVIJ stonden er vandaag drie in de basisopstelling.

De 17 jarige Dannick Stoker en de 18 jarigen Cas Peetoom en Jens Dekker en dat in een derby, die ook nog ergens omgaat. Vooraf natuurlijk vraagtekens kan dit wel in een derby, maar de jongens hebben zich echt laten zien en zeer goed staande gehouden.

Echter het talent wat het verst gaat komen, zeker richting betaald voetbal, liep in het zwart, de 17 jarige Umur Oner, als je een derby met veel belangen zo weet te leiden, dan ga je een grote toekomst tegemoet.

Tussen 2000 en 2007 stonden competitiewedstrijden van SVIJ regelmatig onder leiding van een piepjonge Jeroen Manschot, net als Umur, strikt begeleid door zijn vader. Jeroen fluit al jaren verdienstelijk in het betaalde voetbal. Ik hoop dat de KNVB veel begeleiding in Umur gaat steken. Hij liet zich door niets en niemand intimideren, zette de briesende trainer van Velsen op zijn nummer, zat bovenop iedere spelsituatie en nam de moeite om zijn beslissingen uit te leggen. Een genot om naar te kijken.

Dat was de wedstrijd ook, heel veel strijd, veel duels en na 30 seconden al de 1-0. Kevin van Leeuwen werd binnen de 16 meter onderuit gehaald en Raoul van den Berghe benutte de strafschop feilloos. Na 20 minuten zelfde verhaal aan de andere kant Daniël Boekhorst ging onderuit in de 16 van SVIJ en Tjerk Pohlmann bracht de partijen weer in evenwicht.

Het spel ging behoorlijk op en neer en dus waren er over en weer kansen, zo hadden Kevin van Leeuwen en Marc Veenboer de mogelijkheden om hun ploegen op voorsprong te zetten. Van Leeuwen deed dit na een prima voorzet van Rowan van Eik uitstekend en zette SVIJ na 36 minuten op de ruststand van 2-1.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde verhaal, veel strijd en ook wel wat kansen. Alex Barzilay liet de verdedigers van Velsen zijn hielen zien en lobde prima over de uitgekomen keeper. Tot ieders verbijstering honoreerde de scheidsrechter het volkomen onterechte vlagsignaal van de grensrechter. Maar op dit niveau zie je dat meer Velsen reageerde ook gebeten op ieder vlagsignaal aan de andere kant.

Scoorde SVIJ in de eerste minuut, het was Velsen, wat in de allerlaatste seconden de gelijkmaker uit een vrije trap wist binnen te werken. Gezien het wedstrijd beeld een juiste afspiegeling. Beide ploegen blijven bovenin meedoen en dat maakt het in de competitie alleen maar spannend.