Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

SVIJ pakt punt tegen kampioen

DoorRedactie

mei 18, 2024

SVIJ toonde vandaag, dat voetbal een mooie belevenis kan zijn. Kampioen Urban Sport werd voor de wedstrijd nog geërd met een erehaag door de spelers van SVIJ en namens het bestuur overhandigde voorzitter Hans van Amersfoort bloemen aan de aanvoerder van Urban.

Al na 2 minuten werd duidelijk dat Urban een vreselijk goede ploeg is toen de aanvoerder met een schitterende vrije trap de 0-1 achter doelman Remy Heruer schoot. SVIJ ging niet bij de pakken neerzitten en combineerde uitstekend, maar ondanks 100% kansen voor Rowan van Eik en Raoul van den Berghe wist de ploeg zich niet te belonen.

Urban had het moeilijk, al bleef de ploeg wel zeer gevaarlijk in de counter, maar achterin hadden Denzel Meijer en Robin Ulehake gesteund door Mo Bouzeya en Mats Wanders het goed voor elkaar en wisten de meeste aanvallen onschadelijk te maken. SVIJ ging onverdiend met een 0-1 achterstand de rust in.

Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, met na 5 minuten een enorme domper toen Urban uit een schitterende aanval de 0-2 wist te scoren. Gesteund door de fanatieke aanhang stroopte SVIJ de mouwen weer op en werd het middenveld met Mitchel Geeven, Raoul van den Berghe en Alex Barzilay steeds belangrijker. Veel onderscheppingen en vooral de tweede bal werd steeds door het middenveld gewonnen.

In de 61ste minuut gaf Van den Berghe een uitstekende voorzet, die door Kevin van Leeuwen tot de 1-2 werd gepromoveerd. In de 73ste minuut was het Van den Berghe die met een sliding een bal wist te onderscheppen en Mitchel Geeven aanspeelde, die met een schitterende lob de 2-2 liet aantekenen.

SVIJ ging vol op zoek naar nog een treffer en dit leidde tot een kans voor Raymond Mutebi de sluitpost van Urban wist de bal prima te keren, dat deed hij even later ook door een schot van Geeven uit de kruising te tikken.

Het is helaas een voetbalwet, als jij hem niet maakt doet de ander dat wel en in de 83ste minuut was het Urban, dat vanuit een counter wederom op voorsprong kwam 2-3. SVIJ bleef als collectief keihard werken en kreeg in de 88ste minuut de beloning toen aanvoerder Ulehake de bal uit een vrije trap uitstekend binnenschoot.

Een uitstekende teamprestatie, waarbij Hassan Al Ikaili en Dylan Lemm nog in de ploeg kwamen voor de leeg gestreden Wanders en Van Leeuwen. SVIJ heeft zich als team gepresenteerd en ook de wissels die niet in het veld kwamen deelden in deze prestatie. Iedereen houdt elkaar scherp en dan is het balen als je niet speelt, maar iedereen genoot dit resultaat. Met elkaar blijven vechten en trainen, dan is alles nog mogelijk. Voor de technische staf is het een luxeprobleem om de beste elf samen te stellen, maar iedere speler stelt zich in principe zelf op dus keihard trainen en er staan als dat moet.