Voetbal in Haarlem

SVIJ blijft knap overeind tegen Germaan/Eland

okt 29, 2023

Trainer Nico van den Berghe had de spelers van SVIJ vooraf duidelijk gewezen op de individuele kwaliteiten van de tegenstander van gisteren, het Amsterdamse De Germaan/Eland.

Hoogdruk zetten en zelf zorgen dat je in balbezit bent. Hij citeerde zelfs een Nederlands voetbal icoon door te zeggen als wij de bal hebben, hebben zij hem niet.

SVIJ begon uitstekend na 3 minuten was het al raak toen Mitchell Geeven de bal uit een voorzet van Mevlut Güntürk goed terug kopte op de doorgelopen Alex Barzilay die de 1-0 tegen de touwen knalde.

De Germaan werd sterker en combineerde een aantal keren goed, maar doelman Niels van der Sluis wist telkens goed te redden. SVIJ kreeg ook mogelijkheden, maar was in het aanvalsspel erg slordig, eigenlijk over de hele wedstrijd werden de kansen slecht uitgespeeld.

Het middenveld van SVIJ met Ulehake, Geeven en Barzilay zorgde er wel voor dat de ploeg in de wedstrijd bleef en met de 1-0 voorsprong de rust haalde.

In het begin van de tweede helft had SVIJ echt geluk dat het vizier van de spits van De Germaan niet op scherp stond, want regelmatig kon hij door het centrum komen en gevaarlijk worden. SVIJ bleef wel voetballen en zo kwam in de 55ste minuut de bal vanuit een voorzet van Raoul van den Berghe voor de voeten van Geeven, die deze van net binnen de zestien meter binnen streepte en zo de 2-0 op het scorebord bracht.

De Germaan bleef aanvallen, maar werd niet echt gevaarlijk. SVIJ profiteerde van de ruimte en 68ste minuut was het Raymond Mutebi die na een gave voorzet van Geeven de 3-0 binnen kopte.

Hiermee was de wedstrijd nog niet gelopen, want de individuele klasse van De Germaan zorgde toch tot gevaar, maar de enige keer dat doelman Van der Sluis werd gepasseerd stond Rowan van Eik nog op de doellijn om spectaculair redding te brengen.

SVIJ toonde als ploeg wel een enorme wilskracht en met vier wissels, Hassan Alikiali, Dion Adema, Mo Bouzeya en Dylan Lemm kwamen in de ploeg, bleef SVIJ overeind en wist nog wat mogelijkheden te creëren, waarbij met name Mutebi te weinig overzicht had om de kansen goed uit te spelen. Overigens kun je dit deze jonge speler uit Uganda nauwelijks kwalijk nemen gezien de vele arbeid die hij voor de ploeg verricht.

Al met al kan SVIJ weer drie punten aan het totaal toevoegen en was De Germaan een lastige tegenstander in een op en neer gaande wedstrijd, die prima werd geleid door de inmiddels al 71-jarige scheidsrechter Willem van der Laan.