Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

SV Zandvoort versterkt zich met plaatselijke toppers

DoorRedactie

mei 4, 2017

Wie sprak van een collectieve leegloop bij SV Zandvoort rekende buiten de inbreng van de nieuwe hoofdtrainer Ted Saunier. Met hulp van enkele belangrijke steunpilaren binnen de huidige selectie is nu bekend gemaakt dat Kas de Vries (FC Lisse) en Bud Water (ADO ‘20) zich volgend seizoen zullen voegen bij de kustbewoners.

Ted Saunier knijpt zijn handen dicht met de aanwinsten. “We hebben drie weken lang onze handen vol gehad aan de gesprekken. Binnen nu en vijf jaar willen wij graag in de eerste klasse spelen en dit is een mooi begin,” zegt de opvolger van Laurens ten Heuvel. SV Zandvoort heeft met nog één wedstrijd te gaan nog steeds uitzicht op de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse.

Saunier - Voetbal in Haarlem
Ted Saunier is volgend seizoen hoofdtrainer van SV Zandvoort.

Het behalen van de nacompetitie hebben ‘de haaien’ echter niet in eigen hand. IJmuiden en Arsenal hebben een achterstand van twee punten en hebben ook een wedstrijd minder gespeeld. Komende zaterdag speelt Zandvoort het laatste duel van dit seizoen, op bezoek bij Kagia. De overige teams spelen volgende week de laatste speelronde.

Kas de Vries, overkomend van FC Lisse, heeft in drie jaar niet de gewenste basispositie kunnen veroveren. Hij gaf aan de derde divisionist zelf te kennen te willen vertrekken. Via enkele andere geïnteresseerde clubs kwam hij uiteindelijk terecht bij Zandvoort die hem een mooi meerjarenplan voorschotelde.

De Vries droeg direct zijn steentje bij door Saunier wat namen in te fluisteren met eveneens een Zandvoortse achtergrond. Zo rolde Bud Water uit de hoge hoed. De kersverse kampioen van de hoofdklasse met ADO’20, die enkele weken geleden VVSB te kennen gaf toch af te zien van een overstap naar Noordwijkerhout, zag de overstap niet direct zitten. “Kas wilde graag mee denken over de selectie van volgend jaar. Bud en Kas zijn maatjes en zo kwam dat balletje aan het rollen,” zegt Saunier.

Bud Water - Voetbal in Haarlem
Bud Water. (Foto: ADO ’20)

Doordat de nieuwe hoofdtrainer de twee nieuwe aanwinsten kon toevoegen aan zijn groep, besloten veel jongens na een goed gesprek ook volgend jaar te blijven bij SV Zandvoort. Saunier: “Er zouden een hoop spelers na dit jaar stoppen of vertrekken. We hebben met alle spelers gesproken en zijn er gelukkig met een groot deel uit gekomen. Gelukkig blijven die jongens alsnog een jaar.”

Vooralsnog vertrekken enkel Reinier Mutsaerts en Lucas Verstraten. Beiden keren terug naar Koninklijke HFC. Faisel Rikkers stopt. Daarentegen kan Ted Saunier een lange lijst met spelers toevoegen aan zijn selectie. Max Hittinger (JO19), Naoufal Belaini (JO19), Shakar Jamal (FC Nautilus), Quintin Huisman (HFC EDO zon), Milan Saunier (geen club), Job de Vries (Rijnsburgse Boys), Sjoerd Loogman (SV Zandvoort 3), Bud Water (ADO ’20), Kas de Vries (FC Lisse ) en Max Aardewerk (HFC EDO zat) spelen volgend seizoen in het geel-blauwe tenue.

Door Redactie