AlgemeenKeuken Kampioen DivisieOverig

Surinaamse voetbalbond betaalt vliegticket Roscello Vlijter

Het veelbesproken vliegticket dat Roscello Vlijter vanuit Suriname weer de kans geeft om naar  Schiphol te vliegen, wordt betaald door de Surinaamse voetbalbond -SVB-. Maar de fans van de Witte Leeuwen moeten nog wel even wachten voordat ze hem weer op Sportpark Schoonenberg kunnen zien.

Overleg

Roscello Vlijter blijft na goed overleg tussen bondscoach Dean Gorré en Telstar-trainer Andries Jonker in Suriname. Telstar communiceert – ook via haar website – dat dit in onderling overleg is afgesproken.  Hij vliegt op 15 oktober, direct na de tweede interland, terug naar Nederland.

overstappen-zpp-boekhouder-300x127

Twee weken

Vlijter zegt over deze zaak in de Surinaamse pers: ,,Ik wilde het liefst zo snel mogelijk weg, want mijn paspoort was binnen twee dagen geregeld. Alleen mijn verblijfsvergunning moest via de officiële weg geregeld worden en daar is helaas twee weken overheen gegaan.’’

Trainen

In Suriname geeft men aan dat Vlijter elke dag met de nationale selectie van Suriname traint, omdat deze al in de voorbereiding is voor de tweeluik tegen Sint Vincent en de Grenadines op 11 en 14 oktober. Het 19-jarige talent speelde drie duels voor Suriname Onder-17, kwam vier maal uit voor Suriname Onder-20 en maakte onlangs zijn debuut voor het A-team.

Feyenoord

Rocello Vlijter kwam in de zomerstop transfervrij over van Feyenoord, waar hij een paar duels uitkwam voor Jong Feyenoord. In de voorbereiding mocht hij een paar keer aantreden met Telstar, dat zich sindsdien nog versterkte met Glynor Plet, Elayis Tavsan en Marcus McGuane.

Bayern

Dat Telstar – na Gerson Rodrigues die nu bij Dinamo Kiev speelt- wederom een speler met ambitie heeft vastgelegd, blijkt wel uit het interview dat hij in de voorbereiding gaf aan NH-Nieuws. Vlijter geeft hierin aan door te willen stoten naar Bayern München.

Tussenstap

De 19-jarige Vlijter zegt tegen Fred Segaar van NH-Nieuws dat Telstar een tussenstap is naar de Europese top. ,,Ik moet me nu focussen bij Telstar, zodat ik mijn debuut kan maken. Daarna via Telstar misschien naar Bayern München”.

Fred Segaar stelt de vraag of het talent niet té ambitieus is. ,,Je moet ambitie hebben hè, als voetballer,’’ zegt Vlijter. ,,Eerst Eredivisie? Dat kan ook, maar als Bayern München komt of een andere grote club, is dat beter.”

Tekst: Peter Brink
Foto: 1963-pictures.nl
Video: NH Nieuws