Keuken Kampioen Divisie

Strafschop doet Telstar de das om

Met Eindhoven trof Telstar vrijdag een tegenstander die vorige week haar laatste directe promotieaspiraties aan de wilgen kon hangen na een 1-3 thuisnederlaag tegen Jong P.S.V. Toch is het kleine broertje van P.S.V. de grote verrassing van seizoen 2021/2022. Een prachtige derde plek onderstreept dat ook relatief kleine clubs incidenteel, zie Excelsior, kunnen verrassen.

Bij de Witte Leeuwen viel op dat de 35-jarige topscorer Glynor Plet mondeling is overeengekomen nog een seizoen er aan vast te plakken. Met 13 goals in een sportief toch wat mager seizoen en 78 goals in 172 wedstrijden voor Telstar bewijst Plet maar eens en te meer zijn meerwaarde.

Met ruim 2700 toeschouwers in het stadion, heerlijk zacht weer, inclusief een zeer luidruchtig uitvak waren alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijk duel. Helaas voor Telstar kon Plet vrijdag niet het verschil maken in een enerverend duel vol passie, strijdlust en drang naar de goal. Het lukten beide ploegen maar niet bressen te slaan in de vijandelijke afweerlinie. Te veel zaalvoetbalachtige combinaties die smoorden in het overbevolkte strafschopgebied. Voor de pauze had Telstar al een optisch overwicht maar op een gekraakt schot na van Sven van Doorm gebeurde er offensief aan Velsense kant te weinig in ‘’de zestien’’ van de gasten.’’ Klopt, we speelden een prima wedstrijd en ik zag eerlijk gezegd weinig verschil tussen nummer 3 en 16,’’ analyseerde Andries Jonker met gevoel voor realiteit na afloop.

Was de eerste helft er een met veel energie, na de hervatting gooiden de kemphanen er nog een schepje bovenop. In een moordend tempo gingen de rivalen op zoek naar die bevrijdende openingsgoal. Al na vijf minuten spatte een vrije trap van Eindhoven uiteen op de kruising door Jasper Dahlhaus maar meer konden de gasten aanvallend eigenlijk niet brengen. Telstar ging er met volle energie er tegenaan, won veel duels op het middenveld maar zag toch ook geen kans tot opgelegde kansen te geraken. Jonker probeerde nog van alles, wisselde nog wat spelers en bracht in minuut 65 onder andere Randy Wolters binnen de lijnen. Een wissel met pijnlijke gevolgen bleek 16 minuten later.

Het duel leek af te stevenen op een 0-0 eindscore maar tien minuten voor tijd na een corner van Eindhoven constateerde scheidsrechter Vos dat Wolters zijn directe tegenstander een vermeende kopstoot gaf. Gevolg: direct rood en een strafschop die door topscorer Joey Sleegers onberispelijk werd omgezet:0-1. Telstar probeerde nog van alles maar zag geen kans met tien man een verdiende puntendeling te bewerkstelligen.’’ Tja, de scheidsrechter constateerde een kopstoot maar uit de beelden van ESPN kon je dat niet echt opmaken. Zuur, want als we gelijk hadden gespeeld, was ik weliswaar tevreden geweest maar er had echt voor ons meer ingezeten vanavond,’’ aldus de verliezende coach.