O-23 Cup

Stormvogels schakelt O-23 Cup titelhouder United/DAVO uit

Jeffrey van der Steen, trainer van de talenten van Stormvogels, lijkt wederom hoge ogen te gaan gooien in de ViH O-23 Cup. Nadat hij vorig seizoen hoge ogen gooide met verliezend finalist IJmuiden, is hij nu hard op weg met Stormvogels om die prestatie te evenaren. Met zijn team versloeg hij in de kwartfinale de winnaar van vorig jaar United/DAVO.

De drie eerdere kwartfinales waren al pareltjes van wedstrijden en het duel van gisteravond was niet minder. Onder de constante dreiging van losbrekend noodweer schotelden de twee jeugdige teams het publiek een heerlijke wedstrijd voor. Het jongere Stormvogels, dit seizoen debutant, deed niet onder voor de thuisploeg, dat fysiek wel de sterkere was.

Na een voorzichtige openingsfase zochten de twee teams de aanval. Tot hele grote kansen leidde dit nog niet. Ondertussen kwam het noodweer steeds dichterbij en halverwege de eerste helft vond scheidsrechter Marco Spanjaart het te gevaarlijk worden. Iedereen werd naar binnen gestuurd om het onweer voorbij te laten trekken.

Direct na de spelhervatting kwamen de bezoekers op 0-1. Mats Berghuis zette Stormvogels op voorsprong. United/DAVO zocht door met name de lange bal naar de gelijkmaker, iets wat Sjoerd Hamann niet beviel. “We waren vandaag veel te onrustig,” zei hij na afloop. De rust werd ondanks een aantal kleine mogelijkheden bereikt met de minimale voorsprong voor de bezoekers.

Na de rust ging de thuisploeg nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Echter verdubbelde Stormvogels al snel de voorsprong. Ozan Kutlu speelde een sterke wedstrijd en bekroonde zijn optreden met een treffer. Dat was het signaal voor United/DAVO om meer druk naar voren te geven. Fouad Malloul scoorde de aansluitingstreffer. Verder kwam, ondanks een spannende slotfase, zijn ploeg niet. De lat werd wel nog geraakt, maar aan de andere kant kreeg Stormvogels ook nog een enorme kans.

Door de 1-2 zege schakelden de IJmuidenaren de huidige cuphouder uit. Stormvogels plaatste zich bij de beste vier teams. Later die avond is er geloot. De ploeg van Jeffrey van der Steen neemt het in de halve finale op tegen Schoten. De andere halve finale gaat tussen Hillegom en Koninklijke HFC.

Alle uitslagen en het programma van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.