Zondag 1e klasse A

Splinter & Floris slaan toe voor Velsen

Met twee inhaalduels op de rol zou Velsen bij volle winst op plek 3 belanden en meedoen voor nacompetitievoetbal in een eerste klasse waar op SCPB ’22 en Hoofddorp na bijna alle ploegen behoorlijk aan elkaar zijn gewaagd.

Er stond dus wat op het spel tegen laagvlieger I.V.V. dat onlangs afscheid nam van voormalig Velsen-trainer Ton Pronk. De chemie tussen de trainer en selectie was uitgewerkt heet dat dan in het vaak versluierende voetbaljargon.

Halverwege de eerste helft verliet Patrick Castricum geblesseerd het veld en vijf minuten later nam I.V.V. na hun eerste geslaagde aanval de leiding. Velsen mocht van geluk spreken dat de gasten ivoor rust al niet op een beslissende 0-3 voorsprong stonden. Een kopbal op de lat en een gemiste strafschop van Daniel Schermer ( Dennis Flecken redde alert) kwam I.V.V. uiteindelijk zeer duur te staan. Velsen acteerde apathisch, vrij sloom en mat, gaf nauwelijks druk en leek zich voor de pauze al te verzoenen met het lot.

Splinter Haasbeek leidt revival in

Maar toen was daar plotseling Splinter Haasbeek. De bedrijvige, jonge middenvelder rondde een minuut voor rust een voorzet van Daniel Zuiverloon heel knap af bij de tweede paal en nog geen 10 seconden(!) na rust ontfutselde hij keeper Mitchel Dijkstra, die lang treuzelde, de bal en gaf invaller Floris Reurts de kans de bal in een leeg doel te deponeren; 2-1.

Conditioneel zat de ploeg uit Landsmeer er al aardig doorheen maar het kreeg een reddingsboei toegeworpen. Daniel Zuiverloon tikte net ‘’binnen de 16’’ zijn tegenstander van achteren aan en Daryl Gerritsen zag wel kans wel Dennis Flecken te verslaan; 2-2.

Tien minuten later was het wederom Splinter Haasbeek die Reurts vond en zijn slimme kopbal bij de 2e paal was keeper Dijkstra te machtig; 3-2. Velsen kreeg zichtbaar vleugels maar verzuimde daarna door te drukken, tot groot verdriet van de fel meelevende technische staf. Keer op keer werden beloftevolle aanvallen over de vleugels niet in doelpunten omgezet. Floris Reurts wist pas in de toegevoegde tijd zijn hattrick en Man of the Match veilig te stellen toen hij ‘’ ongehinderd vanaf de middellijn kon opstomen; 4-2.

Splinter Haasbeek: “Dit smaakt duidelijk naar meer’’

Splinter Haasbeek liep na afloop met een kamerbrede smile rond zijn kaken van het veld. ’’Dit is lekker hoor. Zeker na de eerste helft waarin we gewoon met 0-3 hadden achter moeten staan want zo eerlijk moet ik wel zijn. Fijn dat ik mijn bijdrage kon leveren met een goal en twee assists. In de rust spraken we af om hoog druk te gaan zetten en dat pakte voor ons goed uit. Die manier van spelen ligt mij wel het best,’’ glunderde de man die zijn team op de derde plek zag belanden met een duel minder gespeeld. Splinter sluit af: ’’Het leeft enorm bij onze groep om aan het eind van de rit voor promotie te gaan spelen. Volgende week wacht lijstaanvoerder Kolping Boys en een week later krijgen we Vitesse ’22 thuis. Twee ploegen uit de top 4. Volle bak dus en ik verheug mij er nu al op. Hier doen we het toch met zijn allen voor?’’