Zondag 1e klasse A

Jort Nierop gelooft in kansen Velsen

De opdracht was duidelijk. Bovenin mee blijven draaien of in de wachtkamer in een (zeer) brede middenmoot waar veel ploegen moeten waken voor nacompetitievoetbal voor klassenbehoud.

Velsen nam het op tegen laagvlieger SCPB,22 en alleen de volle winst telde. De krachtverschillen zijn minimaal in de 1e klasse.

‘’Moeizaam maar verdiend’’

Driehuis: minuut 90. Velsen koestert een krappe 2-1 voorsprong, SCPB ’22 gooit alles naar voren en op de counter beslist Jort Nierop vanaf links het duel in Velsens voordeel; 3-1. De ontlading was enorm want winst zorgt er voor dat Velsen op koers blijft voor ‘’het nagerecht’’. Jort Nierop: ’’Het was moeizaam vandaag. We kunnen maar niet een wedstrijd killen. We leden vandaag veel balverlies tegen een ploeg die we gewoon moeten hebben. We kregen zoveel ruimte,’’ analyseerde de 1e jaar geneeskunde student die na een paar wedstrijden in het seizoen noodgedwongen een pas op de plaats moest maken.

Jort: ’’Ja, een vervelende blessure aan mijn beide hamstrings maar vanaf de winterstop ben ik weer aangehaakt en speel ik in de basis,’’ aldus de controlerende middenvelder die zondag een linie naar achteren verschoof omdat er wat blessures en een schorsing waren. ’’Ik heb het liefst het spel voor mij,’’ vindt de tengere ‘’balafpakker’’ die negentig minuten lang geconcentreerd en rustig aan de bal beloftevolle aanvallen van de tegenstander in de kiem smoorde.

Velsen blijft in de race

Ook Velsen-trainer Adri Looijen zag dat het zeker niet vanzelf ging. ’’Ja, het was vanmiddag moeizaam en slordig. We lieten de bal niet snel genoeg rondgaan en liepen teveel met de bal maar ja; we winnen wel en dat doet mij deugd.’’

Velsen had met de felle wind schuin tegen voor rust het open en attractieve duel in handen maar zag geen kans meer dan een goal te produceren na een overigens vloeiende aanval. Cedric Girault zette voor en Patrick Castricum bewees maar weer eens zijn waarde en tekende de openingstreffer aan; 1-0. Na rust werd het spel er niet beter op met de wind schuin in de rug. Toen Jimmy van Dijk na een uur spelen een strakke voorzet achter Dennis Flecken deponeerde, had het er even alle schijn van dat de gasten het momentum hadden. Echter zeven minuten na de domper strafte Splinter Haasbeek na een kluts een ongelukkige actie van de gasten af; 2-1.

In de slotfase miste invaller Floris Reurts nog een strafschop nadat hij zelf tegen de grond was gewerkt en in de toegevoegde tijd was daar Jort Nierop dan die zijn ploeg helemaal in veilige haven schoot. Jort sluit af: ’’Mijn tweede goal dit seizoen, eerst de winnende tegen ZOB in de laatste minuut en nu de bevrijdende derde. Als we volgende week maandag het inhaalduel thuis tegen I.V.V. winnen, staan we rond plek drie. Ik denk dat we bij de eerste vier moeten kunnen eindigen. Dat betekent waarschijnlijk nacompetitie. Dat is onze missie.’’

Hans Akkerman