Selectie Schoten krijgt vorm voor nieuwe seizoen

Schoten verbreedt haar selectie met vier nieuwe aanwinsten. Jurre Dekker, Bruce Ket, Germain Ebbeling en Frencil Lewis spelen volgend jaar bij de geel-zwarten in Haarlem Noord.

Komend seizoen speelt Schoten ‘gewoon’ in de tweede klasse. De club stond weliswaar onderaan in het eerder afgebroken seizoen maar doordat er geen clubs degraderen blijft Schoten na HFC het hoogst spelende Haarlemse team op zondag.

De nieuwe trainer Edwin Eefting heeft zich goed ingelezen voordat hij aan de klus bij Schoten begon. Hij wist dus waar hij versterking nodig had en is blij dat het gelukt is. Vier nieuwe spelers kan Eefting aan zijn selectie toevoegen. Jurre Dekker, doelman Germain Ebbeling, Bruce Ket en Frencil Lewis

Ebbeling is de meest ervaren van de vier. En met zijn 31 jaar ook de oudste. De doelman speelde de laatste jaren bij Stormvogels maar was toe aan iets nieuws. “Stormvogels is een mooie club maar het is ook leuk om weer eens ergens anders te kijken. Ik hoop een belangrijke schakel te worden. Met mijn ervaring en coaching wil ik die gasten gaan helpen zo hoog mogelijk in de tweede klasse te eindigen. Als we in de middenmoot eindigen doen we het goed.”

De overstap van Dekker is misschien wel de meest gevoelige van de vier. Dekker (22) speelt nagenoeg al zijn hele leven bij de buren van Onze Gezellen. “De keuze was absoluut moeilijk. Maar ik wil kijken waar mijn plafond ligt. Bij OG gunde iedereen mij het beste.”

Frencil Lewis (24) komt over van Sloterdijk. “Frencil scoort veel. Dus dat is een meer dan goede vervanger voor de vertrekkende Lennaert Stuur”, aldus Edwin Eefting. Lewis speelde eerder onder andere bij United/DAVO, Olympia Haarlem en Ajax. Bruce Ket (24) speelde al bij Schoten. Een vervelende liesblessure hield hem lang aan de kant. “Ik ben nu weer fit dus we gaan er weer tegenaan.”

Eefting is tot nu toe tevreden. “We mogen niet klagen tot nu toe. Er gaan wat jongens weg en dat wordt aardig opgevangen zo. Jurre is een lopende middenvelder met veel energie. De stap omhoog is goed voor hem. Bruce is een voetbaltechnische goede middenvelder. Hij en Frencil kende elkaar al goed dus dat was een welkome verrassing en Germain is een ervaren keeper die we goed kunnen gebruiken.” Toch hoopt de trainer op nog wat versterking. “Er volgen nog wel wat gesprekken dus misschien komt er nog wat bij.”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem