Voetbal in Haarlem

Schoten ziet punten in blessuretijd in rook opgaan

sep 25, 2018
ZAP-Schoten-Voetbal-in-HaarlemSchoten

Het debuut in de tweede klasse is voor Schoten geëindigd in een teleurstelling. Niet vanwege het vertoonde spel, dat was met name in de tweede helft goed. Echter werd er diep in blessuretijd een 1-2 voorsprong uit handen gegeven. ZAP scoorde twee keer en zegevierde met 3-2.

Schoten speelde de eerste helft te voorzichtig. De 1-0 achterstand bij rust was dan ook meer dan terecht. Robin Schouwvlieger opende na twintig minuten de score voor ZAP uit Breezand. In de rust zette Tom Jacob het een en ander anders neer, waardoor het bij Schoten wel ging lopen. “We gingen volle bak,” zei Robin de Ridder na afloop.

De wijzigingen resulteerden in een 1-2 voorsprong voor de Haarlemmers door treffers van Sven Bonhof en Joey Blom. Daarna ging ZAP vol op de aanval spelen, maar hield Thijs Hofman de voorsprong voor zijn elftal vast. Tot ver in blessuretijd. Frank Vrenegoor scoorde de 2-2, Marvin La Croes zorgde voor een feestje in Breezand.

“Het leek wel een verlenging,” baalde De Ridder. “We hebben 98 minuten gevoetbald. In de laatste minuten valt gewoon twee keer een doelpunt. Ik vind dat een gelijkspel terecht was geweest. Welkom in de tweede klasse…”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Foto boven: DG Sijm
Foto onder: Voetbal in Haarlem