Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Pleintjesvoetballers DIO kunnen niet stunten

DoorRedactie

apr 28, 2024

Drie puntjes slechts zaten er tussen DIO en de koploper in de vijfde klasse B KSV Heerhugowaard. Een koploper die net vandaag op bezoek kwam in Schalkwijk.

Bij een overwinning zou DIO zo maar bovenaan kunnen staan. Wat niet gek zou zijn voor een ploeg die vooral als vriendenteam aan deze competitie begonnen was. Het mocht voor de Haarlemmers niet zo zijn. In de slotfase knokte KSV Heerhugowaard zich naar een 0-2 zege.

Voor het eerst sinds het seizoen 2019-2020 heeft DIO weer een eerste elftal. Een ploeg, getraind door Deniz Vurgun, die aan het avontuur in de vijfde klasse begon zonder al te veel ambities. Maar de ploeg boekte knappe resultaten en gaandeweg begon het besef te groeien dat er meer inzat dan alleen maar als vrienden een balletje te trappen. DIO pakte de zaken wat serieuzer aan met als gevolg een knappe derde plaats. En alle kans op rechtstreekse promotie en mogelijk zelfs het kampioenschap.

Daarvoor moest deze zondag wel gewonnen worden van KSV Heerhugowaard. DIO ging vol voor die stunt. De Haarlemmers beschikken over een technisch vaardige ploeg die elkaar in de korte combinaties prima weten te vinden. Op het middenveld heerste de ploeg van Deniz Vurgun, maar in de zone waar het echt te doen is, vlak voor de goal van de tegenstander, kwam DIO te weinig.

Het grootste gevaar kwam via een knap schot vanaf de rand van het strafschopgebied van Tarik Asbihi en een aardige poging van Karim Saaliti die vlak voor hij kon uithalen gestuit werd door een verdediger van de bezoekers. Vlak voor rust draaide een corner van de voet van Berkant Sadiroglu vervaarlijk in. De keeper van KSV kon nog maar net redding brengen.

Na rust bleek dat de pleintjesvoetballers van DIO weliswaar mooie dingen kunnen doen met de bal, maar ook conditioneel de mindere waren van KSV Heerhugowaard. Zonder groots te spelen trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe. Al was invaller Ahmet Kilic tussendoor heel gevaarlijk. Hij was met zijn snelheid de KSV-defensie vaak te slim af en had een goal verdiend. Zijn inzet eindigde echter op de paal. DIO kon het niet meer belopen en moest meer dan ze lief was de botte bijl hanteren. Dat leverde Abderrahim Zellal twee gele kaarten op en dus een vervroegde douche.

Pas in de slotfase velde Heerhugowaard het vonnis. Uit een counter profiteerden de gasten eindelijk van de door DIO gegeven ruimte voor de 0-1. Diep in blessuretijd werd het zelfs 0-2 uit een strafschop die de uitstekende scheidsrechter volkomen terecht had toegekend. Daarmee namen de gasten een voorschot op de titel. Maar daarmee hoeft DIO niet te treuren. Een derde plek is niet slecht voor een vriendenteam.

Tekst en foto: Marcel Akerboom

Door Redactie