Pieter Mulders volgt Roy van der Mije op bij OFC

Ex-Koninklijke HFC-trainer Pieter Mulders is weer onder de pannen. Hij staat komend seizoen voor de groep bij Derde Divisionist OFC. Daar volgt hij Roy van der Mije op, die naar ADO’20 vertrok.

Koninklijke HFC verbaasde in 2010 vriend en vijand door Mulders voor de groep te zetten. De ex-verdediger van Telstar en Haarlem geldt als een ruwe bolster blanke pit. Zou dat wel klikken bij de Koninklijke?

Als speler compenseerde hij veel door inzet, duelkracht en fanatisme. Vanuit Jong Ajax streek hij destijds in Velsen-Zuid neer bij een succesvol Telstar dat met Sander Oostrom, Ronald Hoop en Ron de Roode meestreed om de bovenste plaatsen. Later acteerde hij nog bij Haarlem en onder Karel Bonsink bij Hilversum.

Als trainer was Mulders qua resultaat zeer succesvol bij de Koninklijke. Hij bleef zes jaar aan de Spanjaardslaan. Een knappe prestatie aangezien hij daarvoor slechts drie jaar bij ASV Dronten aan het roer had gestaan en twee jaar assistent-trainer was geweest bij IJsselmeervogels. Via de Koninklijke verdiende hij een transfer naar Rijnsburgse Boys, waar de Purmerender ook vier jaar actief was. Zijn laatste klus bij VVOG was van korte duur, vijf maanden. Destijds zei hij. ,,,Ik voel mij nergens te groot voor. Mensen denken misschien dat ik te duur ben, daar is geen sprake van.  Ik sta voor heel veel open als het gaat om een nieuwe club.” Zijn naam viel nog even bij RKVV Velsen, maar nu is het OFC geworden.

Tekst: Peter Brink
Foto: Martin Hulsman