Openingsmatch MidWest Cup eindigt voortijdig in waterballet

De kop is er af. Het eerste duel om de nieuwe MidWest Cup is gespeeld, al werd het duel met nog een half uur te spelen afgefloten. Hevige regenval en onweer waren de spelbrekers. Olympia Haarlem leidde het duel tegen Terrasvogels met 2-0.

Beide trainers konden leven met de beslissing van arbiter Otten om het duel voortijdig af te fluiten. De extreme regenval en het onweer maakten normaal voetballen onmogelijk. “Het is alleen jammer dat ik de jongens die ik de tweede helft wilde laten voetballen maar een kwartier hebben kunnen spelen,” aldus Kick de Groot. De debuterende trainer van Terrasvogels was wel tevreden met het spel dat hij het eerste uur had gezien. “We hebben realistisch gevoetbald. Ik heb een aantal dingen teruggezien waarop we getraind hebben.”

Terrasvogels kwam er tegen het nieuw gevormde zaterdagteam van Olympia Haarlem zo goed als niet aan te pas. De thuisploeg was op alle fronten te sterk, al weerden de Santpoorters zich kranig. Daarnaast heeft de vierdeklasser een uitstekende doelman gevonden met Kevin van Leeuwen. Vorig seizoen nog als veldspeler van Waterloo, maar dit seizoen weer onder de lat. “Ik ben blij dat ik weer kan keepen,” vertelde hij vooraf.

Openingstreffer
Van Leeuwen hield het eerste half uur zijn doel schoon, maar moest toen toch capituleren. Daniël Opoku opende de score door de bal van dichtbij binnen te werken. Olympia Haarlem kreeg mogelijkheden op een verdubbeling van de voorsprong, maar te vaak werd gekozen voor een poging van afstand. “We hadden afgesproken om te blijven voetballen,” zei Barry Tjeertes na afloop. “Dat deden we niet. Maar hier moeten we van leren, want ook in de competitie komen we teams tegen die zich tegen ons gaan ingraven.” De nieuwbakken hoofdtrainer liet veel spelers minuten maken die nog maar waren aangesloten bij de selectie. “Daniël heeft bijvoorbeeld nog maar één training in de benen.”

De twee vleugelspelers van Olympia Haarlem bleven gevaar creëren. Met name Janyro Purperhart speelde bevlogen. Zijn collega Joey Salden voerde zijn actie soms te ver door, maar uiteindelijk stonden ze samen wel aan de basis van de tweede treffer. Een mooie combinatie werd na bijna een uur spelen door Purperhart beheerst afgerond. Ondertussen was de hemelkraan opengegaan en kon er niet meer normaal worden gevoetbald. Toen er een bliksemschicht volgde werd de wedstrijd stilgelegd en uiteindelijk gestopt.

Eindstand
Na overleg tussen de scheidsrechter, de trainers en de toernooiorganisatie werd besloten om de tussenstand als eindstand te verwerken. Olympia Haarlem opende zodoende de MidWest Cup met een 2-0 zege. In deze poule I komen op 26 augustus de twee andere teams voor het eerst in actie. RCH gaat dan op bezoek bij BSM.

Alle uitslagen, de standen en het gehele speelprogramma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Foto: Voetbal in Haarlem