Olympia Haarlem start de race om het kampioenschap

Vorige week zag Olympia Haarlem de eerste wedstrijd in deze competitie afgelast door Coronapatiënten bij HCSC en won Stormvogels in een niet al te beste wedstrijd met 0-3 bij ADO ’20.

Volgens de regionale voetbalkenners is Olympia Haarlem de gedoodverfde kampioen in de derde klasse A en Stormvogels een goede tweede. Beide teams hebben hun selectie aardig versterkt en zij troffen elkaar op sportpark Zeewijk.

Dat er de nodige spanning op deze wedstrijd stond werd al snel duidelijk want na 2 minuten was er al een opstootje tussen Lionel Frederik van Olympia en Kay Keus van de thuisploeg maar scheidsrechter Gino D’Onorio wist dit te sussen. Stormvogels stond onder druk en kwam in de veertiende minuut op achterstand. Bij een voorzet van Lionel Frederik leidde Edo Knol keeper Veen af. De doelman liet de voorzet door zijn handen glippen en Youssef Blel mocht vanuit het 5-meter gebied de 0-1 binnen schieten.

Stormvogels bleef keihard werken maar creëerde weinig mogelijkheden of kansen. De bezoekers bleven rustig en beheerst voetballen zonder zich bovenmatig te hoeven inspannen. Youssef Blel werd in de 30e minuut via een steekpass van Faissal Benhaddi diep gestuurd en verdubbelde de voorsprong voor Olympia Haarlem. Benhaddi kreeg op zijn beurt de bal in de voeten gespeeld door Stormvogel Joshua Jansen.

Het spelbeeld veranderde niet en Olympia Haarlem had een paar minuten voor rust kans op de 0-3, waardoor de wedstrijd op slot kon gaan. Maar in de 45e minuut scoorde Stormvogels via een van richting veranderd schot van Joshua Jansen de aansluitende treffer.

Mocht Stormvogels nog hopen op een goed resultaat dan maakte Olympia Haarlem daar in de 50e minuut een einde aan. De kleinste man van het veld, Edo Knol, kopte van af een meter of tien een voorzet binnen, 1-3.

De thuisploeg bleef hard werken, kreeg enige mogelijkheden tot scoren maar de bezoekers bleven makkelijk overeind. Zij hadden veel individuele klasse op het veld staan en maakte zich totaal niet druk. Hugo ter Hedde kreeg de kans op de 1-4 maar liet deze onbenut. De eindfase van de wedstrijd was erg rommelig.

Na afloop verklaarde Olympia trainer/coach Barry Tjeertjes tevreden te zijn. Zijn ploeg had de hele wedstrijd in handen gehad en was geen moment in moeilijkheden gekomen tegen een team wat genoemd wordt als promotie kandidaat. Zijn collega Patrick Krop zag zijn team door persoonlijke fouten op een 0-2 achterstand komen en dat had niet mogen gebeuren.

Olympia won vanmiddag vrij gemakkelijk en als zij dit niveau weten te behouden dan is de vraag niet of zij kampioen worden maar wanneer.

Met dank aan Ap Ras.