Oefenduel Kagia – Hillegom beslist in slotminuut door penalty: 2-3.

De formaties van Kagia en Hillegom hebben afgelopen zaterdag hun vrije tijd besteed om te oefenen. In de slotminuut pakte de Hillegommers de overwinning middels een penalty.

Volgende week wacht Kagia SVC’08 voor de competitie en dus was dit een mooie mogelijkheid om te testen hoe de ploeg er voor staat. Voor Hillegom begint de competitie pas over twee weken, thuis tegen Legmeervogels. Het verschil tussen Kagia en Hillegom is dat Hillegom in de eerste klasse zondag speelt en Kagia in de tweede klasse C op zaterdag. Van het krachtsverschil was weinig te merken gisteren. Het was over en weer een levendige wedstrijd met aan twee zijdes mogelijkheden.

De ruststand was 1-1. Na rust scoorde eerst Hillegom de 1-2 en acht minuten voor tijd scoorde Kagia de gelijkmaker 2-2. Dat leek de eindstand te worden maar 2 minuten voor tijd kreeg Hillegom een penalty toegekend die benut werd 2-3. Dat was ook de eindstand na een nuttige wedstrijd met publiek. Kagia kan zich nu gaan richten op volgende week. Een winstpartij zou goed uitkomen voor Kagia maar voor tegenstander SVC’08 ook gezien de stand. Beide clubs bivakkeren dan ook bij de andere ploegen onderaan. Meer lucht krijgen daar gaat het om.

Voor de Hillegommers is het zaak om ook in de competitie te winnen en bij te blijven. Pas 20 februari a.s. spelen de Hillegommers hun thuiswedstrijd tegen Legmeervogels. Volgende week zaterdag spelen ze tegen Teijlingen. Trainer Ron Bouman verlaat aan het einde van het seizoen na 3 jaar Hillegom. Bouman heeft het in principe best goed gedaan bij de club maar door het Coronavirus heeft het behoorlijk en belemmerend tegen gezeten. Bij een winstpartij op zondag 20 februari blijven de Hillegommers op het vinkentouw. Op het ogenblik staan ze op plek 8 met 6 punten achterstand op Fortuna Wormerveer.

Tekst: Hennie van de Weerd