Zaterdag 3e klasse A

Nacompetitie strijd beslist

Om zich te plaatsen voor de nacompetitie moest IJmuiden op sportpark Schoonenberg winnen van Castricum en zorgen dat zij een beter doelsaldo zouden krijgen dan concurrent Stormvogels wat haar wedstrijd tegen
ADO ’20 een halfuur later op sportpark Zeewijk liet beginnen. Bij IJmuiden ontbraken Joshua Dominggus en Niels Stoker die de komende 3 weken met vakantie zijn.

Direct na de aftrap leek het erop dat IJmuiden er alles aan zou doen om met 3 punten van het veld te stappen maar de eerste kans was voor Castricum. Keeper Tom Hoogendijk verkeek zich op een hoge bal waardoor Jesse Verbeek kon inkoppen maar Raoul van de Berghe voorkwam de 0-1. Het team van IJmuiden-coach Tom Jacob liet zien niet goed aan de wedstrijd te zijn begonnen en was niet bij machte dat om te zetten. Nadat Floyd Hille door Justo van de Werf door zijn benen was gespeeld profiteerde deze optimaal door de 0-1 op het scorebord te brengen.

Normaal gesproken het sein voor IJmuiden om er een tandje bij te zetten maar zij lieten zich vandaag aftroeven door de inzet en felheid van de bezoekers. Jeffrey Prinsse ging in de fout en Sebastiaan Weber wilde in de 16 meter zelf scoren maar hij had beter kunnen afspelen aan de vrijstaande Max Lodewijks. IJmuiden ontsnapte aan de 0-2. Ook Raoul van de Berghe ging mee in de malaise van zijn team en na zijn fout schoot Justo van de Werf hoog over. Tegen de verhouding in kwam IJmuiden in de 45e minuut op gelijke hoogte. Een vrije trap van Delano Post werd door Milan van Essen achter keeper Lars Beukers in het net gekopt, 1-1.

Wat IJmuiden in de eerste helft liet zien was niet best en met de 1-1 ruststand mochten zij de handen dichtknijpen. Geen lange bal kwam aan en combinaties lukte niet. Castricum  was  gevaarlijker en toonde veel meer inzet.

Na rust leek het of IJmuiden de wedstrijd naar zich toetrok. Milan van Essen kon zijn team op voorsprong zette nadat Jeroen Mooij een fout maakte maar kon hiervan niet profiteren. Castricum was de bovenliggende partij en in de 72e minuut zeilde een voorzet van Max Lodewijks het doel achter Tom Hoogendijk in, 1-2. Een domper voor IJmuiden en voordat het team zich kon herstellen scoorde Max Lodewijks uit een vrije trap, 1-3.

IJmuiden deed wat terug. Iedereen op en rond het veld zag dat Mathijs Veldman in de 77e minuut in buitenspelpositie de 2-3 scoorde behalve de grensrechter en scheidsrechter.

Hierna ging IJmuiden op jacht naar de gelijkmaker maar was onmachtig. De frustratie werd gericht op de scheidsrechter maar dat was volkomen ten onrechte. IJmuiden kon vandaag gewoon niet brengen wat nodig was om de wedstrijd winnend te afsluiten. Collectief falen op het moment suprĂŞme en na 90 minuten was de deceptie het logische gevolg.

3,5 km. verderop stond Stormvogels op dat moment met 0-1 achter. 10 minuten later maakte Stormvogels gelijk en als dat de eindstand zou blijven was DEM, dat met 0-2 bij HYS won, de lachende derde. Ruim in blessuretijd, de 95e minuut, kwam Stormvogels op een 2-1 voorsprong en plaatse zich daarmee voor de nacompetitie. Teleurstelling bij IJmuiden en feest bij Stormvogels.